Het antwoord, nee de ballen van de Franklin Methode ® doen geen pijn. Ze mogen en kunnen hoogstens een beetje ongemakkelijk zijn, maar als de ruiter pijn ervaart zal de gecertificeerde Franklin Methode instructor of coach het plan aanpassen en andere hulpmiddelen gebruiken.

Ervaar de Franklin Methode ® onder begeleiding.

Natuurlijk wil jij het liefst zelf een tas met de Franklin ballen aanschaffen, ik begrijp dat maar al te goed. Maar ga je allereerste ervaring met de ballen aan, onder begeleiding van een instructeur die weet hoe de hulpmiddelen toegepast moeten worden. Die weten namelijk hoe het balletje rolt. Zij zijn daarvoor opgeleid en ze kunnen daarnaast de veiligheid van jou en jouw paard waarborgen. In de tijd dat ik met de Franklin Methode ® mag werken is het nog nooit gebeurd dat een paard in blinde paniek raakt wanneer de ruiter op de ballen gaat zitten, maar je weet het maar nooit. En als dat jou net overkomt geeft het rijden met de hulpmiddelen je een negatieve lading.

Een positieve invloed op houding, zit en beweging.

De ballen hebben als functie een positieve invloed uit te oefenen op houding, zit en beweging van de ruiter. Het feit dat de ruiter zich eens volledig alleen op zichzelf mag focussen, de ruiter meer bewustwording van het lichaam krijgt, het paard mag mee profiteren van de positieve werken, dat is toch prachtig. De gecertificeerde instructeur zal dan ook alles op alles zetten om jou een positieve ervaring mee te geven in de sessie, daar is niets negatiefs aan.

Franklin Methode voor ruiters

Kies wat bij het lichaam past.

De instructeur bekijkt eerst wat dat de actuele status van houding, zit en beweging is. De instructeur maakt vervolgens een plan. Die bepaald welke Franklin bal er gebruikt wordt en waar deze bal geplaatst wordt. De Franklin bal die gekozen wordt, past bij het lichaam van de ruiter en zal daarom geen pijn doen. De instructeur zal de ondersteunen met positieve beeldspraak en visualisatie. De hulpmiddelen activeren het zenuwstelsel en het zenuwstelsel staat in contact met het brein. Als de instructeur het hulmiddel verwijderd, weet het brein nog waar het lichaam net is geweest en zal het brein het lichaam aansturen om terug te gaan naar deze positie en beweging.

paard en miep franklin methode

De ballen van de Franklin methode ® versnellen het veranderproces.

De ballen van de Franklin methode doen dus geen pijn, zij versnellen het veranderproces. Want hoe lang ben jij al bezig met die eeuwig opgetrokken hakken naar beneden te krijgen? Of zeg eens eerlijk hoe staat het met jouw handhouding? Zo’n eenvoudig hulpmiddel onder begeleiding van een instructeur die weet wat die doet, heb jij geen 160.000 herhalingen nodig om je houding, zit en beweging te verbeteren.

Ik wil dit!!!! Neem contact met mij op om een afspraak te maken.