Onlangs kreeg mijn vriendin te maken met een oplichter, wat zijn nu signalen dat je met een oplichter te maken hebt? In deze blog ga ik jullie wat tips geven om te voorkomen dat je droompaard misschien een kat in de zak gaat worden.

Je hebt je droompaard gevonden op ehorses.

Na een lange zoektocht heb je via de website van ehorses.nl het paard of de pony van je dromen gevonden. Inmiddels was je al duidelijk geworden tijdens je zoektocht, dat de wensen die je had bijna onmogelijk bleken voor het budget dat je beschikbaar hebt. En toen was je pats boem verliefd en paste het ook nog in het budget. Dit kan een signaal zijn dat je misschien met een oplichter te maken hebt. Wij van ehorses doen elke dag ons uiterste best om te voorkomen dat oplichters kunnen adverteren op onze website. Bekijk via het overzicht de gegevens van de verkoper.

Neem contact op via email.

Neem contact op via email met de verkoper. Geef in je email aan dat je serieus interesse hebt. Vraag om recente foto’s en videobeelden. Google heeft een functie dat je op foto kunt zoeken. Is de foto vaker gebruikt, dan is dat opnieuw een signaal. Op videobeelden kun je je droomdier nauwkeurig bekijken. Via de gegevens van de video kun je ook de datum van opname terugvinden. Als een video bijvoorbeeld een maand oud is, is dit nog geen reden om te suggereren dat je met een oplichter te maken hebt. Misschien hebben ze enige tijd geleden beelden opgenomen die gebruikt worden voor de verkoop.

Laat je niet dwingen.

Als de verkoper contact met je opneemt en je het gevoel geeft dat deze je dwingt tot een snelle beslissing, is dat een signaal. In ons geval wilde ze het betreffende dier direct op transport uit het buitenland zetten. Wij mochten het dier op deze manier op proef nemen. Vaak willen verkopers een goed en betrouwbaar huis vinden. En zijn ze bereid om enkele dagen te wachten totdat jullie agenda’s overeenkomen. Misschien leuk om te vertellen dat onze verkoper daarom continu sprak over mijn grote vriend. Hiermee gaf de ons het gevoel dat deze echt alleen het allerbeste huis wilde voor het dier.

Geef je ogen en oren de kost.

Mocht je een afspraak maken om bij je droomdier te gaan kijken, neem dan iemand met ervaring mee. Het gezegde luidt niet voor niets, 2 horen meer dan 1. Tijdens je bezoek geef je zoveel mogelijk je ogen en oren de kost. Bekijk het dier in de stal zonder deken, beenbescherming en halster. Kijk hoe het dier in de omgang met de ruiter is. Vraag naar de dagelijkse routine, vraag of je het dier los in de paddock of aan de longe mag zien. Staar je niet blind op de kwaliteiten van het dier onder het zadel van de ruiter die het voorbrengt. Ga zelf rijden. En het liefst ga vaker dan 1 keer rijden op je droomdier. En elk bezoek geef je weer je ogen en oren de kost.

Laat je niet oplichten!.

Ik hoop jullie wat signalen gegeven te hebben die een filter zijn voor mogelijke oplichting. Mocht je besluiten om het dier van je dromen aan te schaffen, spreek dan af dat je eigen dierenarts een aankoopkeuring doet. Neem het risico niet dat er mogelijk gesjoemeld kan zijn met het keuringsrapport. Voor slechts het bedrag van een onafhankelijke aankoopkeuring, laat jij je niet oplichten!