Afgelopen vrijdagavond maakte Patrick Berends, Lotje Schoots en het hele team van De Ruitershop bekend dat ze met ingang van 15 november Divoza worden.

De Ruitershop in Harmelen, hoe het begon…..

Exacte gegevens weet ik allemaal niet meer, misschien begin ik oud te worden. Het zal ergens in 1999 (vermoed ik) zijn geweest dat Patrick met zijn compagnon aan de Dorpsstraat 9 te Harmelen een ruitersportzaak onder naam de Ruitershop begon. Het was wel een hele gedurfde zet omdat er in Woerden, wat slechts enkele kilometers bij Harmelen vandaan ligt, al een gevestigde ruitersportzaak zat. Dat ze het zelf ook een hele stap vinden blijkt wel uit het feit dat Patrick zijn huidige dagbaan als vertegenwoordiger van een tassenmerk aanhoudt. De winkel was niet groot, het assortiment niet groot maar als snel bleek dat zij alles konden en wilde leveren wat je nodig had.

En dan beginnen ze te groeien.

Al snel wordt bekend in de omgeving, dat wanneer je een speciale wens hebt, je contact moet opnemen met de Ruitershop. De 1ste verbouwing kondigt zich aan, want de winkel wordt te klein. De zaken gaan zo goed dat Patrick zijn dagbaan kan opzeggen en ook full time de winkel in gaat. Bij binnenkomst altijd persoonlijke aandacht en tijd voor een kopje koffie. Dat de klanten dit waarderen blijkt uit de vele uitbreidingen van het pand die volgen en het feit dat er zelfs personeel in dienst genomen wordt.

De zaken gaan goed.

De zaken gaan heel goed en Patrick is in de mogelijkheid zijn compagnon uit te kopen. In deze periode komt er ook een einde aan de mogelijkheden om de zaak verder uit breiden. Het zal nog enige tijd duren voordat de zaak verhuist naar de huidige vestiging aan de Industrieweg 8 te Harmelen. Hier begint ook het tijdperk van durven stunten, pallet aanbiedingen etc waar Patrick toch de nodige risico’s mee durfde te nemen om de klant een hele scherpe prijs te gunnen. Gelukkig blijft wel de servicegerichtheid bestaan ook als Patrick minder in de winkel is. Zoek je iets speciaals? Ga naar de Ruitershop als ze het daar niet hebben, kunnen ze het vast wel bestellen. En als dat niet kan, dan bestaan het waarschijnlijk gewoon niet.

Yes it’s ladiesnight

Net op het moment dat Patrick alles wel gedaan heeft op gebied van marketing en stunten is daar opeens de Ladiesnight. Deze avond wordt verzorgd met een hapje en drankje. Ook is er een live optreden door een artiest en natuurlijk zijn er kortingen te behalen. Vanaf de eerste editie is dit direct een heel groot succes gebleken.

Zucht…… de Ruitershop wordt Divoza

Dus toen ik afgelopen vrijdag las dat De Ruitershop overgenomen is door Divoza dacht ik terug aan het begin. Aan alle tussentijdse verbouwingen en nu aan dit einde. Wat toen een hele stap leek te zijn is geëindigd in een zeer succesvol bedrijf dat geroemd wordt door sociaal media gebruikers om hun service. Heel veel voetstappen van mij liggen er in de Ruitershop. Heel veel van mijn spullen heb ik aangeschaft bij of via de Ruitershop. Vaak op zaterdagmiddag spraken we af zullen we ffff naar Patrick gaan? Een ritje naar de Industrieweg 8 in Harmelen zal nooit meer een ritje naar de Ruitershop zijn.