Het plan was om dit jaar elke week een nieuwe blog te schrijven en een podcast te maken van deze blog, maar helaas het is niet gelukt. Soms zijn er onverwachte / onvoorziene omstandigheden, waardoor je je doel even los moet laten. Ik heb dat direct ook kunnen doen. De taak die ik mezelf had opgelegd direct losgelaten en mijn energie gebruikt voor de zaken die het op dat moment nodig hadden.

Het is belangrijk om te kunnen schakelen bij onverwachte omstandigheden.

Zoals het woord het al zegt, onverwachte omstandigheden. Gebeurtenissen waar je even geen rekening mee gehouden hebt. Tja die zijn er nu eenmaal in het leven en dan moet je direct kunnen schakelen. Begin januari ben ik begonnen bij mijn nieuwe werkgever. Na een korte inwerkperiode veranderde er daar heel veel in bedrijfsstructuur en kreeg ik zelfs een andere rol. Een rol waar ik niet bewust voor gekozen had. Buiten het feit dat dit bepaalde emoties met zich mee brachten, koste dit mij enorm veel energie.

Altijd goed voor jezelf blijven zorgen.

Ruiters zorgen enorm goed hun paard maar willen zichzelf wel eens verwaarlozen. En ik dacht, nu moet jij goed voor jezelf zorgen Miep. Kijk naar wat er kan, waar je de energie voor hebt en waar jij energie van krijgt. In plaats van op maandagavond achter de pc zitten om een blog te schrijven, ga ik nu op maandagavond naar de sportschool. Niet omdat ik daar blij van wordt, maar omdat het goed voor me is. Met heel veel plezier en vaak ontroerende momenten ben ik lekker lessen blijven geven met de Franklin Methode voor Ruiters. Daarnaast heb ik het jureren ook weer opgepakt, ook hier gaat heel veel tijd en energie in zitten. Zoals ik laatst deelde op mijn social media jureren is topsport. Ik schreef mijn column voor het vakblad Klein hoefblad en gaf zelfs totaal uit mijn comfort zone een aantal workshops.

Hippische coaching Paard&Miep

Geïnvesteerd in kennis en kunde.

Daarnaast heb ik geïnvesteerd in kennis en kunde. Ha ha hoor ik je denken, daar had je wel de tijd en energie voor? Ik had er vooral behoefte aan om ook weer eens fysiek wat scholingsmogelijkheden te volgen. Ook heb ik geïnvesteerd in cursussen die betrekking hebben tot de mooie wereld van techniek. Want ik wil jullie zo graag nieuws gaan delen via een maandelijkse nieuwsbrief, waarvan de aanbieder dan ook kan praten met mijn website. Die website is ook een doorn in mijn oog en ik dacht ik ga leren hoe ik zelf een website van A tot Z maak, nou bij les 2 heb ik het opgegeven. Techniek en ik zullen never nooit dikke vrienden worden en dat ik dikke prima. Ik heb er vrede mee en steek daar geen energie meer in.

Soms loopt het niet volgens plan.

En terwijl ik deze blog aan typen was, een blog waarmee ik mijn come back wilde maken en mijn verontschuldigen naar jullie wilde maken, realiseerde ik me dit is net paarden management. Als paardeneigenaar, ongeacht hoe jij dit eigenaarschap hebt ingericht, loopt het vaker niet volgens plan dan wel volgens plan. In mijn trainingen laat ik ruiters diverse uitvoeringen van hun plan maken. Zodat wanneer het niet volgens plan A gaat, zij de kalmte kunnen bewaren en kunnen vertrouwen op hun mentale vaardigheden en naar plan B kunnen kijken. Wil je goed voorbereid zijn op al het onverwachte, dan is dit een vaardigheid die je moet trainen. Ik denk daarbij vaak aan de voorbereiding van de nu al historische Kimberley Bos die onder alle omstandigheden een plan klaar had voor haar skeletonrit dat beloond werd met olympisch brons. Voor elke centimeter en onder elke omstandigheid had zij van te voren een plan voor haar bronzen race.

Of ik zelf een aantal plannen voor mezelf gereed had? Nee natuurlijk niet het is makkelijker een ander te coachen dan jezelf.