Als je wilt beginnen met paardrijden, zul je je afvragen, wat kost dat wel niet? Paardrijden heeft nog steeds het imago dat het een sport voor de elite is. Ik zal de laatste zijn die beweert dat paardrijden goedkoop is. Maar wat kost het dan? Ik zet het voor jullie op een rijtje.

Paardrijden in een manege les.

Als je besluit om te gaan paardrijden in een manege les doe je er verstandig aan om te zoeken waar er manege bedrijven in de buurt zitten. Bekijk de website en vergeet hierbij de sociaal media kanalen ook niet te bekijken! Spreek bij verschillende bedrijven die je aanspreken een proefles af. Je kunt dan de manege bekijken. Dan kun je gelijk de paarden en pony’s met eigen ogen zien. Je kunt ook ervaren of de instructeur bij je past en niet geheel onbelangrijk of je in een leuke groep terecht komt.

Voor een losse paardenles betaal je al snel € 24,00 maar daarvoor mag je wel lekker een uurtje meerijden! Als je een rittenkaart aanschaft worden de lessen iets goedkoper. Om te investeren in een hagelnieuwe outfit is nog niet nodig, wel leuk natuurlijk! Maar veel bedrijven hebben leencaps ter beschikking. Je trekt een legging aan met je tuinlaarzen en je kunt kijken of het paardrijden je echt bevalt.

Naar de ruitersportzaak.

Als je overtuigd bent dat je wilt blijven rijden en je een manege hebt uitgezocht waar je dit gaat doen, heb je een goed excuus om naar de ruitersportzaak te gaan! Zorg voor voldoende saldo op je betaalrekening, geloof me je zult het nodig hebben. Een veiligheidshelm schaf je aan voor het bedrag variërend tussen € 44,95 en € 1.369,95. Laat je goed adviseren bij de aankoop van een veiligheidshelm. Let dan eerst op het draagcomfort en ga dan af op het uiterlijk van de veiligheidshelm. Kies je voor rijlaarzen of ga je liever voor een jodphur met minichaps? En voor welk materiaal kies je dan? Voor ongeveer € 100,00 kun je een jodphur met minichap combinatie aanschaffen. Ga je voor leren rijlaarzen lijkt er geen limiet te zijn.

Met je glimmende helm en schoeisel naar de manege.

Met je mooi en veilige glimmende helm en nieuwe schoeisel kun je in principe al trots binnenkomen op de manege. Niemand zal zien dat je legging geen echte rijbroek is. Wel is het handig als je over je eigen borstels bezit. Voor € 29,95 schaf je deze complete set aan. Of je stelt je eigen set samen. Opnieuw is er volop keuze in verschillende prijsklasse. Maar wil je toch echt de blits maken met een echte paardrijbroek, trek er dan maar een aantal uur voor uit.

Ga je voor een stoffen, lederen of siliconen zit? Of misschien wil je wel alleen lederen of grip knieën in je broek. Ga je voor een motief, effen of jeans look? Kies je misschien toch liever een legging? Er is zoveel keus! De prijs van een paardrijbroek varieert van € 29,95 tot aan € 265,95. Ben je modegevoelig kies dan zeker de goedkope paardrijbroek zodat je een ander kleurtje kunt kopen als je erop uit gekeken bent. Ga je voor kwaliteit kom je toch al snel op de duurdere varianten uit. Nu je toch lekker dat geld laat rollen, vergeet dan niet dat leuke shirtje met bijpassend vest niet! Met bijpassende sokken maak je je look helemaal af.

Je kunt het zo gek maken als je banksaldo toestaat.

Je kunt het dus zo gek maken als dat je banksaldo je toelaat. Tegenwoordig is de kleding in de ruitersport gelukkig niet meer zo saai als dat het vroeger was. Want als je op de manege bezig bent, wil je er toch ook gewoon hip en leuk uitzien? Bescherm je perfect gemanicuurde handen daarom met handschoenen die perfect passen bij je look! Paardrijden, wat kost dat wel niet? Ik hoop dat je na het lezen van mijn blog begrijpt dat je het zo gek kunt maken als dat je banksaldo toelaat! In mijn volgende blog zal ik vervolgen met de kosten van het bezit van een eigen paard. Want dat is weer een hele andere manier van geld over de toonbank smijten.