Onlangs volgde ik de bijscholing nieuwe proeven samengestelde mensport.

In de discipline mensport hebben ze ook samengestelde wedstrijden.

Onder het zadel kennen we dit als eventing. In de mensport heet dit samengestelde men wedstrijd ook wel afgekort tot SMW. Misschien zijn de bekendste namen uit deze discipline wel IJsbrand en Bram Chardon. Zij waren ook de initiatiefnemers voor de bijscholing voor juryleden over de nieuwe dressuurproeven die gemaakt zijn.

Instructeur Jaap Boom nam ons aan de hand.

Zaterdag 10 maart nam instructeur Jaap Boom ons, juryleden, aan de hand en besprak met ons de nieuwe proeven. Dit gebeurde op de locatie van Manege Chardon. Omdat het van belang is, voor een jury om goed voorbereid te zijn op de proeven die je gaat beoordelen, heeft Manege Chardon deze bijscholing georganiseerd.

Natuurlijk was ik erbij!

Toen ik hoorde dat ik toegelaten was tot de opleiding jurylid mennen dressuur, boekte ik direct mijn eerste les bij Manege Chardon. Vele malen heb ik IJsbrand aangemoedigd, live in Breda maar ook via live stream op diverse grote wedstrijden. Die man is voor mij een kunstenaar op de bok! Dus natuurlijk was ik erbij. Daarbij ben ik van mening dat het je plicht, als jury zijnde is, ervoor te zorgen dat je de proeven goed kent! Ik heb heel veel beeldmateriaal genomen. Kijk hier hoe zo’n bijscholing eraan toe gaat.