Bixiedag 2017

 Woensdag 26 april werd het terrein van de KNHS gevuld met Bixiefun tijdens de Bixiedag 2017. Ontzettend veel ponykinderen met hun ouders, broers, zussen, opa’s en oma hadden de reis gemaakt naar Ermelo en deden mee aan de Bixiedag.

Ik was ook van partij, samen met mijn schrijver Miranda, Miran & Miran voor al uw Bixiefun was de inspiratie voor de 1ste foto. Ik mocht de proeven van de klasse B1 dressuur beoordelen.

Alle kinderen hebben echt hun ontzettende best gedaan bij mij in de ring. Na de proef mochten ze zich bij melden voor een toelichting van hun gereden proef. Bixie vraagt om veel aanpassingsvermogen. Zo had was er een deelnemer die 2x bij mij op de startlijst stond. Het meisje reed inderdaad 2 dressuurproeven omdat ze niet ging springen. Ter plekke heb ik met haar moeder overleg gehad omdat 2 dezelfde proeven achter elkaar rijden mij ontzettend saai leek. Gelukkig heb ik altijd reserve protocollen bij me zodat ik dit kon aanbieden. Het meisje ontzettend blij want dat was haar lievelingsproef.

Later meld zich een deelnemer die niet bij mij op de startlijst stond. Ze had besloten dat ze liever in mijn ring haar proef reed in plaats van de ring waar ze ingedeeld stond. Prima. Een vrijwilliger heeft haar protocol opgehaald bij de jury van de ring waar ze ingedeeld stond en rijden maar.

Geweldig om te zien, helaas kon ik er geen foto van maken. Deze amazone met haar pony staan hier haar zus te supporten tijdens haar proef. Maar tijdens het losrijden van de grote zus, lag deze ruiter heerlijk in het gras na te genieten van haar proef terwijl haar pony zichzelf het Ermelose gras heerlijk liet smaken.

Naast dressuur en springen heeft de Bixie dag nog veel meer te bieden, ook voor de menners! Ruiters konden een taart bakken voor hun pony, een kleurplatenwedstrijd, zich laten schminken, geld uitgeven aan alle schattige dingen in het strodorp (ook in heb toegeslagen), er was een verkleedwedstrijd, schriktraining, vaardigheidsproef voor de menners, eventing les, maar de kinderen konden ook kennis maken met het onderdeel voltige.

Het was een geweldige dag, ik hoop dat de kinderen dat beamen.