Bouwen aan vertrouwen dat doe je door deel te nemen aan het springen bij SoSo Bixie events. Solange Hermans van SoSo Bixie Events bouwt aan vertrouwen bij de Bixie kids.

De jeugd heeft de toekomst.

De jeugd heeft de toekomst is iets wat veel gezegd wordt. Als de partij voor de dieren namelijk hun standpunt doorzetten, rijden we dan over 20 jaar nog wel paard? Als we de jeugd nu een opleiding kunnen geven waarbij het welzijn van het paard (of de pony) voorop staat, hen de gelegenheid geven om vertrouwen op te bouwen, dan kan er misschien best een ander beeld ontstaan van hoe me naar de paardensport kijkt. De jeugd heeft de toekomst en zij bepalen mee of dat we straks nog steeds paardensport mogen beoefenen.

Bouwen aan vertrouwen.

Solange Hermans bouwt met haar deelnemers tijdens de SoSo Bixie events echt aan het vertrouwen van de deelnemer. Ik bewonder enorm hoe zij de kinderen vertrouwen weet te geven zodat ze zelfstandig een springparcours kunnen afleggen. Ik had wel eens een keer springen gejureerd tijdens een Bixie wedstrijd. En eerlijk moet ik toegeven dat wanneer ik de keuze kan maken, ik altijd kies om Dressuur te beoordelen in plaats van het springen. Ik ben ook nooit een held met springen geweest. En juist daarom vind ik de aanpak van Solange Hermans ook zo goed voor kinderen.

Springen bij SoSo Bixie events.

Wat is nu dat bijzondere van het springen georganiseerd door SoSo Bixie events? Allereerst hebben zij als enige in Nederland een parcours dat op speciale hoogte gemaakt is. De staanders zijn veel lager als gebruikelijk. Als official kun je dan goed het parcours overzien. Maar voor de kinderen komt het net wat vriendelijker over. Ze kijken niet op naar massief hoge hindernispalen. Daarnaast rij je van kleur naar kleur bij dit parcours. Dus van de rode hindernis, naar de blauwe hindernis en ga zo maar door. Er wordt gevraagd aan de kinderen, welke hindernis hen het engst lijkt. Deze hindernis wordt een aantal keer begeleid door Solange gesprongen. Daarna mag de ruiter het parcours afleggen, waarvan de eerste keer nog niet voor de beoordeling mee doet. Pas daarna en wanneer zichtbaar is dat de combinatie genoeg vertrouwen heeft wordt het parcours nogmaals gesprongen en dit parcours wordt beoordeeld.

Iedereen is winnaar.

En bij Bixie is iedereen winnaar, dus elke deelnemer gaat ook nog met een leuke prijs naar huis. Maar dat is een bonusprijs op het vertrouwen dat is opgedaan. Wil jij bouwen aan het vertrouwen met springen? Geef jezelf dan eens op voor een springwedstrijd van SoSo Bixie events en wie weet zie ik je daar!