Het wordt nog wel eens vergeten, dat we met elkaar iets gemeen hebben. Namelijk de liefde voor het paard. Ik zeg het heel vaak, dat wat ons met elkaar verbind, is de liefde voor het paard.

De paardenwereld is eigenlijk helemaal niet leuk.

Ja je leest goed wat ik schrijf. De paardenwereld is eigenlijk helemaal niet leuk. Heel vaak komt het voor dat ruiters elkaar bijna het daglicht niet in de ogen gunnen. Het paard of de pony van de ruiter wordt door een vergrootglas bekeken en daar heeft men het nodige commentaar over. Vergeet niet dat iedereen op zijn manier zijn of haar paardenleven invulling geeft. Ambities verschillen en men zoekt daar een passend paard bij. Dan heb je (helaas) ook nog te maken met de budgetmogelijkheden. En gelukkig verschillen we allemaal van smaak. Waar ik me aangetrokken voel tot een bepaald type paard kan mijn buurvrouw wel op het totaal tegenovergestelde paard vallen.

Laten we elkaar respecteren.

Laten we dat van elkaar respecteren en ieder zijn waarde laten. Het bezit van een paard is een kostbaar bezit. Het bezit van een paard is een lifestyle, je hele leven draait om de dagelijkse verzorging voor het paard. En laten we vooral niet vergeten hoeveel tijd je besteed aan de dagelijkse verzorging. Iedereen doet dit met volle overgave, vanwege de liefde voor het dier. Laten we daarom elkaars keuze eens respecteren.

Ik ben me kapot geschrokken.

Ik ben me kapot geschrokken toen ik ontdekte hoeveel ruiters er op sociaal media “gepest” worden. Internet heeft ons heel veel mooie dingen gebracht. Ik bedoel stel je voor dat je niet online kon zoeken naar een mooi nieuw setje voor je paard. Maar de winkels echt af zou moeten gaan op zoek naar dat ene speciale setje voor de beste prijs. Door de “anonimiteit” van sociaal media zijn we steeds mondiger geworden en durven we ook steeds meer. Lig je als ruiter niet goed bij de populaire groep is de kans groot dat je te maken krijgt met online pesten.

Een paardeneigenaar praat heel graag over zijn paard.

Maar ook buiten de online wereld komt pestgedrag helaas voor. De sfeer op vele wedstrijden is niet om te harden omdat men een ander niets gunt. Maar denk ook eens aan de sfeer op stal of op de vereniging, we zijn daar toch allemaal met hetzelfde doel, onze liefde voor het paard? Toon eens belangstelling, vraag aan je buurvrouw hoe haar wedstrijd is gegaan. Luister naar haar verhaal. Tijdens het losstappen voor je training kun je best eens aan je mede bakgebruiker vragen of hij misschien bij je training zou willen meekijken omdat je veel moeite hebt met de buiging op het moment. Een paardeneigenaar praat heel graag over zijn paard. Toon belangstelling Laten we met elkaar onze liefde voor het paard delen en de paardenwereld wat mooier maken. #doeslief