De vuile paardenwas…..

Je hebt het al even opgespaard en nu met het voorjaar is het precies het juiste moment om de vuile was te doen. Meegenomen naar huis heb je zweetdekens, dekjes, beenbescherming en een smerig bagger halster. Je moeder ziet je thuis aankomen en krijgt een rolberoerte, ze heeft net sinds een paar weken een nieuwe wasmachine. Ze verbiedt je om die vuile was in haar nieuwe machine te wassen. En nu….. ?

Op stal liggen ook nog wat staldekens die je paard tijdens het najaar en de winter gedragen heeft. Als je dit allemaal naar de wasserette moet brengen, kost je dat weer een heleboel geld en omdat die vuile was in je auto moet, kun je daarna waarschijnlijk ook direct je auto professioneel laten reinigen.

Informeren hoe andere de vuile was doen.

Bij wat stalgenoten informeer je, hoe doe jij dat nou met je vuile paardenwas? Al snel komen jullie tot de conclusie dat jullie allemaal elk jaar heel veel geld besteden aan de vuile was. Misschien moeten we met elkaar een wasmachine aanschaffen die geschikt is om paardendekens te wassen? De 1ste jaren is de investering wel hoger dan de uitgave aan de wasserij maar misschien kunnen we na een aantal jaar wel besparen.

Ik ging in gesprek met Bernard Winsemius van het bedrijf Holland Laundry Products. Bernard ken ik nog uit de tijd dat hij professionele keukens verkocht, maar tegenwoordig is hij mede eigenaar van het bedrijf Holland Laundry Products dat zich gespecialiseerd heeft in wasmachines en drogers speciaal voor de paardensport. Uiteraard nam ik met hem contact op in de hoop dat hij mij wel financieel zou matsen.

Rekenen, rekenen en nog eens rekenen.

Bernard vroeg wat de paardenwas uitbesteden mij op dit moment kost. Denkend aan de hoeveelheid die ik heb liggen schat ik het bedrag toch wel rond de € 250,00. Maar dan ben ik er nog niet, want voorlopig mag ik geen paardenspullen in de nieuwe wasmachine doen. Vervolgens was zijn vraag met hoeveel mensen zouden jullie de investering willen doen? Op dit moment waren er 5 die in ieder geval positief geantwoord hadden maar ook nog een paar die aangegeven hadden we interesse te hebben. Dus laten we uitgaan van 7 personen. Iedereen zal de paardenwas in de speciale machine gaan doen en niet meer uitbesteden of thuis wassen dus een bedrag van € 250,00 per persoon kunnen we hanteren als uitgangspunt. Als we met elkaar een geschikte wasmachine aanschaffen ligt de terugverdientijd tussen 2 en 3 jaar!

Ik ben overtuigd.

Met alle informatie en rekenvoorbeelden die Bernard mij meegaf ben ik in gesprek gegaan met mijn stalgenoten en uiteraard de stalbaas. Met totaal 10 personen zijn we de investering aangegaan en sinds kort doen wij zelf onze paardenwas! Uiteraard is de investering behoorlijk pittig geweest voor ons allemaal maar die investering verdienen we terug. Stalgenoten die niet hebben meegedaan in de investering kunnen tegen betaling een muntje aanschaffen en de was doen. Zo kunnen we de overige kosten van stroom, water en zeep bekostigen.

Loop jij tegen hetzelfde probleem aan?

Lopen de kosten van jou paardenwas ook de spuiggaten uit, informeer dan ook eens op je stal of er interesse is in de investering in een eigen paardenwasmachine. Met elkaar kun je een heel eind komen.