Iets anders kan ik er niet van maken, Dressage Masters Limburg is voor mij een geslaagd evenement.

Goed voor dressuurruiters.

De organisatoren van Dressage Masters Limburg vonden het een goed plan om eens iets in Limburg te organiseren voor dressuurruiters. Dat hebben ze geweten. 5 weken voor het evenement waren alle kaarten uitverkocht en waren ze verzekerd van volle tribunes. De bezoekers bestonden voor 8 % uit mannen en 92 % was van het vrouwelijke geslacht. 48 % van bezoekers kwam uit Limburg en maar liefst 52 % had de reis naar Limburg gemaakt om dit evenement te bezoeken. Ook ik was erbij!

De Dressage Masters aan het woord.

Eigenlijk was het ticket aan mij al verkocht toen ik de namen van DE Dressage Masters las die daar aan het woord zouden komen. Niemand minder dan Tineke Bartels, Sven Rothenberger en Piet Raymakers zouden hier de clinic’s verzorgen. Over meesters gesproken.

Wat doet Piet Raymakers als spreker op Dressage Masters?

Ik wilde vroeger Piet worden of Jos. Dus eigenlijk had ik er nog niet over nagedacht wat hij daar zou doen. Ik vroeg me wel af of hij zijn geluk sokken zou dragen. Piet Raymakers begon met de woorden, je wordt beroemd om 1 goed rondje. En zo is het! Als meisje van een jaar of 14 was Piet de 1ste ruiter die ik om een handtekening durfde te vragen. Ik weet nog precies waar ik was toen hij in Barcelona individueel zilver won op de Olympische spelen. Maar Piet vertelde dat ons ook over topsport en hard werken. Topsport is je paard begrijpen en topsport is niet het resultaat wat je in de ring behaald. Topsport is elke dag om 06:30 opstaan om je paarden te gaan voeren, de hele dag je paarden te managen en s ’avonds om 23:00 uur na het afstallen de lichten in de stal uit te doen. Dat is topsport.

Waar staat Dressage Masters voor?

De organisatie heeft een programma gemaakt dat educatief, interactief en gezellig is. Door middel van een scherm en de app buzzmaster werden er vragen gesteld aan het publiek. Maar kon het publiek ook vragen stellen aan de clinicgevers. Van grootheden, dat zijn ze voor mij, als Tineke Bartels, Sven Rothenberger en Piet Raymakers kun je altijd wat leren. En het horecaplein zorgde voor de gezelligheid! Missie geslaagd dus.

Ze hebben de bezoekers zoveel geleerd.

De clincicgevers hebben de bezoekers zoveel geleerd. Het is eigenlijk teveel om allemaal te benoemen. Wel zal ik een aantal inspirerende uitspraken voor jullie citeren. En zoals jullie van mij gewend zijn, heb ik de nodige opnamen gemaakt en deze bekijk je hier.

Tineke Bartels, als men nu zilver wint is dat niet genoeg. Ik was erbij, de 1ste zilveren medaille op de Olympische Spelen, de 1ste zilveren medaille individueel en noem zo maar op. Deze werden groots gevierd.

Sven Rothenberger, ponyrijden is van groot belang voor de toekomst van de ruiters

Piet Raymakers, maak je paard nieuwsgierig zodat het zich zal afvragen wat gaan we vandaag doen?

Tineke Bartels over afwisseling, die arme dressuurpaarden van ons lopen van muur naar muur.

Sven Rothenberger, een paard moet zich heel groot willen maken (ik krijg dan het beeld van een krijger voor ogen).

Piet Raymakers, je kunt het niet alleen. Je hebt een team nodig.

Tineke Bartels, als de motor draait, kun je ook beginnen met sturen.

 En zo heb ik heel veel waanzinnig inspirerende uitspraken genoteerd.

Wij hebben genoten.

Wij hebben Genoten met een grootse zachte Limburgse G. Wat ons betreft is dit evenement meer dan geslaagd en klaar voor de 2e editie.