Onlangs zorgde een bijscholing bij De Bascule voor een compleet nieuwe ervaring. En dat wil wat zeggen. Ze noemen mij niet voor niets bijschooljunkie. Als er ergens een bijscholing of nieuwe opleiding georganiseerd wordt, sta ik op de inschrijflijst.

De Bascule is gastvrij.

Niets ten nadele van andere instituten waar ik kom, maar bij De Bascule zijn ze echt gastvrij. Na een rit van ruim een uur arriveerde ik op het terrein in Lage Zwaluwe. In de toegestuurde informatie stond dat ik naar achter moest doorrijden. Maar ik werd gewenkt en mocht mijn auto vlakbij de ingang parkeren. De parkeerhulp stelde zich voor, Perry van Lonkhuizen, het uitvoerend brein van de Bascule. Keurig werd ik begeleid naar de ingang van de sfeervolle kantine. En als ik zeg sfeervol, is dat misschien een understatement.

Wow wat is deze kantine warm en met zorg ingericht. Niets doet vermoeden dat je op een paarden accommodatie aanwezig bent, het voelt als een woonkamer. Gastvrouw Joke Schotel komt direct kennis met mij maken. Ik voel me hier echt welkom.

Op naar de theorie ruimte.

Als iedereen genoten heeft van de koffie of thee met huisgemaakte appelflans of muffin mogen we het theorie lokaal betreden. Op ieder plek ligt een ordner met hierin de handout, er is gedacht aan een schrift om aantekeningen in te maken. En aantekeningen maken zonder pen gaat lastig, dus zelfs aan een pen is gedacht. Dit heb ik zelden meegemaakt. Ik neem altijd zelf een schrift mee en zorg dat ik genoeg pennen op zak heb. Halverwege het leerzame programma onder leiding van Dierenarts Morgan Lasley is het tijd voor een kleine pauze. En wederom verwend Joke Schotel alle aanwezigen met heerlijke versnaperingen naast de koffie. Hier kan ik best aan wennen! Buiten alle verwennerij is de theorie ruimte heel licht, je kunt comfortabel zitten waarbij je genoeg ruimte hebt, er staat een skelet van een paard opgesteld wat kan helpen om bepaalde dingen duidelijker te maken. En bovenal het is er lekker warm.

OMG we gaan lunchen.

Het is lunchtijd en ik kijk mijn ogen uit. Een keurig gedekte tafel staat voor ons klaar. We krijgen huisgemaakte verse soep, er is genoeg keuze aan vers brood en beleg. OMG dit heb ik nog nooit meegemaakt. Meestal krijg je een klef zacht bolletje in een plastic zakje. Tijdens de lunch wisselen we informatie met elkaar uit. Eigenlijk heb ik genoeg gegeten maar er is zoveel keuze en ik zou nog zoveel willen proeven. Alles is vers en smaakt zo ontzettend lekker.

     

En ga zo maar door.

En zo gaat het eigenlijk de hele training dag door. Vroeg ik eerst of ik een eigen lunchpakket mee moest nemen, ben ik na de warme chocolade melk met chocolade meer dan verzadigd. Nu draait het bij een bijscholing natuurlijk niet om het eten en drinken, maar om informatie te vergaren. Toch geeft de gastvrijheid van Perry en Joke net iets extra’s.

Heb jij je licentiepunten nog niet behaald of wil je graag wat meer over paarden leren? Bij de Bascule is het sfeervol en uniek leren. Boek nu 1 van de vele scholingen die in de agenda staan. Bij de Bascule wordt je echt gastvrij ontvangen en ben je van harte welkom. Na deze nieuwe ervaring zal geen 1 bijscholing meer hetzelfde voor mij zijn.