Staat u er wel eens bij stil, de kwaliteit van het stilstaande drinkwater voor uw geliefde paard?

Het is voorjaar dus de temperaturen gaan omhoog.

Het voorjaar is officieel begonnen en we hopen dat hiermee de temperaturen ook wat omhoog zullen gaan. De paarden weer lekker op de weide. Maar misschien beschikt u weide niet over een automatisch drinkwater systeem. Of nog lastiger bevindt de weide zich een eind van een waterbron vandaan. Dus gaan we weer zeulen met water en vullen we tonnen of misschien wel badkuipen met water.

Stilstaan bij stilstaand water.

Leidingwater in Nederland is veilig voor paarden. Veel sloot – en stilstaand water is dit niet! Staat u er wel eens bij stil hoe schoon het drinkwater in de watervoorziening in de weide van uw paard is? Niet iedereen maakt iedere keer de (bijvoorbeeld) badkuip schoon, hierdoor is er sprake van verminderde hygiëne, denk hierbij aan bijvoorbeeld algengroei. Als de zon schijnt kunnen de temperaturen behoorlijk oplopen hierdoor kunnen er dus allemaal bacteriën in het water “groeien”.

Je wilt toch het beste voor je dierbare paard.

Wij van Equi Protecta hebben een oplossing voor u bedacht. Voordat we dit gaan uitwerken en testen willen wij eerst van u, de paardeneigenaar, horen of er interesse is. Het product dat wij zouden kunnen ontwikkelen kan door middel van het veranderen van de Ph waarde van het water de waarde van de alg en bacteriegroei remmen! Hierdoor kunt u heel eenvoudig het drinkwater fris houden zonder dat u hiervoor gebruik hoeft te maken van schadelijke stoffen. Om ervoor te zorgen dat u als paardeneigenaar weet wanneer u dit middel moet gaan gebruiken, ontwikkelen wij er speciale teststroken bij die u vertellen over de drinkwaterkwaliteit.

Wat kunt u voor ons doen?

Graag willen wij “onderzoeken” of er interesse genoeg is om de productie in werking te zetten. Bent u geïnteresseerd stuurt u dan een email aan info@equiprotecta.nl.