Laatst schreef ik over hoe Yvonne mij overhaalde om een jodphurrijbroek te proberen. Niet gelezen of wil je je geheugen weer even opfrissen, je leest het artikel hier De grote vraag is natuurlijk gaat deze dressuurmiep dan echt rijden in een jodphurrijbroek? Zoek het maar uit dat was letterlijk wat Yvonne antwoorde op mijn vragen. Nou dat ga ik doen ook. Ik worstel mijn voet in de pijp en maak een beetje ruzie met het bandje onder mijn voet. Ik vind het niet echt een heel prettig gevoel geven, maar dat komt waarschijnlijk doordat ik het niet gewend ben. Terwijl ik voor mijn stalschoencollectie sta twijfel ik enorm over wat ik aan mijn voet ga doen. Dat mijn lederen rijlaarzen geen optie zijn besef ik me. Echter, vindt ik de steun die ik van een laars krijg rondom mijn enkel heel erg fijn en vandaar dat mijn jodphurschoen direct afvallen. Ik trek mijn outdoorlaarzen aan!

Het pas echt niet.

Terwijl ik mijn laars aantrek kom ik halverwege vast te zitten, tot hier loopt het bandje dat onder mijn voet zit en daar houdt het op, laars uit bandje van mijn voet. Poging 2….. het past nog steeds niet en mijn laars is nu een stukje verder vastgelopen op hetzelfde bandje.

   

Weer laars uit, ondertussen breekt het zweet me al een beetje uit kun je je voorstellen. Ik voel met mijn hand aan de binnenkant van de broek, op zoek naar iets waarmee ik voorgoed kan afrekenen met dat bandje en tot mijn vreugde stuit ik op een knoop. Ha ha bandje los, hangt precies onder de broek en laarzen aan. Broek over mijn laarzen heen, gaat niet heel soepel maar het gaat phoe phoe we kunnen gaan.

Wat heb jij nou aan?

Ik stap net uit mijn auto op stal en zie de vragen blikken al, wat heb jij nou aan? Een enkeling durft het aan mij te vragen en ik vertel dan dat Yvonne me heeft overgehaald. Door de elastische eigenschap van de broek dat ik af en toe de broek moet optrekken. Tijdens mijn stalwerkzaamheden zoals het uitmesten van de stal, het borstelen van Zorro draagt de broek erg comfortabel. Als ik klaar ben met opzadelen kijk ik naar de sporen die ik in mijn hand heb, uiteraard kan ik prima zonder spoortje rijden, maar ik wil het natuurlijk weten, kan ik de broek aan in combinatie met sporen? Als ik de broekspijp een klein stukje optrek, bevindt mijn spoortje zich direct onder de rand van mijn broek, dus het antwoord is ja ik kan een spoortje dragen bij deze broek.

Positief verrast.

In mijn vorige blog lazen jullie al hoe kritisch ik ben op mijn kleding, tijdens en na mijn ritje was ik positief verrast door die broek! Ik was vooral opgelucht dat de broek bij mijn bovenbenen prettig was blijven zitten en niet “trok”. Je begrijpt het volgende ritje trok ik de broek weer aan, nu met jodphurschoenen. Zoals ik al eerder zei ik wil graag wat stevigheid rondom mijn enkel en daarom vond ik mijn ervaring met schoen en broek niet prettig. Maar de broek bleef wel beter laag zitten bij deze combinatiekeuze.

Een vast plekje in de kast.

De broek is ondertussen wel een beetje favoriet geworden en heeft een vast plekje in de kast met paardenkleding gekregen. Stalgenoten kijken niet meer raar op als ik de broek draag op stal. Wil jij ook een jodphurrijbroek ervaren? Laat je voorlichten door Yvonne van Dijk, ze neemt graag alle tijd voor je en voorziet je echt van deskundig advies.

Oh en nog een belangrijke laatste boodschap,klik hier