Hoe vaak in zijn leven zal hij dat wel niet gehoord hebben, let op de draak is los! Juist niet de beer maar de draak.

Draak…….

Officieel is zijn stamboeknaam Indra. Zijn naam in combinatie met zijn streken gaf hem zijn koosnaam DRAAK. Indra werd geboren op 14 mei 1990 zijn vader Palfrenier en zijn moeder een Santa Luigi. Woensdagavond 24 januari 2018 heb ik hem voor het laatst bezocht, ik wist dat zijn tijd zou gaan komen. Draak is heel speciaal voor mij en ik wilde graag afscheid van hem nemen. Terwijl ik voor de laatste keer mijn hand op zijn hoofd leg, bedenk ik dat dit misschien de laatste keer is dat ik hem zie. Omdat ik niet goed ben in afscheid nemen wil ik het liefste wegrennen.

Afscheid nemen bestaat niet.

Hij is straks wel weg, maar verlaat ons niet. Dat is vast wat we gedacht hebben toen we onze geweldige herinneringen aan hem ophaalden deze avond. 28 jaar mocht Indra worden en wat heeft hij een goed leven gehad. We mochten daar deel uit maken. Natuurlijk waren er wel irritaties zoals die keer dat ik 2 tellen mijn aandacht liet afleiden. Hij zag zijn kans schoon en weg was die. We waren op de kliniek, hij had een ernstige hoefzweer en stond met zijn been in een emmer om schoon te spoelen. Je raadt het al, nadat we Indra weer te pakken hadden konden we mooi dweilen. Over zulke momenten hebben we gesproken met elkaar. We hebben gelachen, er waren stiltes waarin we beseften dat dit misschien echt het einde is.

De Al Capone van de stal. 

Hij was de Al Capone van de stal, op elke stal waar hij stond! Waar Indra was, moest je voorbereid zijn op gangsterstreken. Maar ook in de bak, tijdens de lessen of het vrij rijden, liet deze gangster van zich horen. Zo was je lekker aan het rijden, zo vloog je alle kanten van de bak door. Maar je bleef altijd zitten! Zelfs ik, toen nog redelijk onervaren ruiter, bleef zitten. Het was soms onvoorstelbaar dat je dat had uitgezeten of dat je het gered had er niet vanaf te vallen. Eenmaal op stal, afgezadeld, konden we er smakelijk om lachen. De laatste 15 jaar stond hij aan huis bij zijn eigenaar. Daar kon hij zijn rol als Al Capone echt waar maken. Als “staloudste” verdeelde hij de rollen en overzag of het naar zijn wens was.

Als er echt een paardenhemel is.

Als er echt een paardenhemel is, berg je dan maar. Als Indra daar aankomt staat de boel binnen 5 tellen op stelten. Zo was die, daarom ook zijn bijnaam Draak! Dus berg je maar daar…….

Ook hij was echt bijzonder.

Draak heeft een plekje in mijn hart. Ik denk, bij iedereen die Draak kent. Het was een heel bijzonder paard. Zijn eigenaar heeft hem vanaf 2,5 jarige leeftijd in bezit gehad. Ze wist dat houden van ook loslaten is en daarom is hij 25 januari ingeslapen. Het was goed zo. De leegte die hij op stal achterlaat is groot. Het verlies en het verdriet is groot, dat zal slijten. Gelukkig hebben we een heleboel mooie en leuke herinneringen aan hem. Hij was echt bijzonder.

Lieve draak, rust zacht XX