Goede voornemens zijn vaak gedoemd om te mislukken. De naam zegt het eigenlijk al, je hebt het voornemen. Dat is vrijblijvend. Als je zegt dat je iets voortaan gaat doen of niet meer gaat doen heeft dat al veel meer overtuigingsvermogen. Meer weten hoe dat dan precies zit, dat kun je hier lezen.

Je wilt echt blijvend een gewoonte afleren.

Maar jij bent overtuigd, jij wilt echt voorgoed afrekenen met die irritante gewoonte. Het is niet meer 1 van je voornemens maar het is je streefdoel!

Laten we als voorbeeld nemen dat je je linkerhand altijd te plat hebt en graag bij je lichaam hebt. Je instructeur heeft echt al 100.000.000 geschreeuwd naar je dat je aan je handen moet denken maar het lukt je potverdorie maar niet. Je weet wat voor mogelijke schade je kunt aanbrengen aan het lichaam van je paard maar ook aan het lichaam van jezelf en je bent er voor nu echt helemaal klaar mee. Uiteraard kan de Franklin Methode voor ruiters hieraan bijdragen.

Hoe fijn is het als je telkens verteld wordt dat je aan je nieuwe gewoonte moet denken.

Maar hoe fijn zou het zijn, als je op de momenten dat je geen gebruik kunt maken van de Franklin Methode en de daarbij horende hulpmiddelen, je telkens een signaal ontvangt dat je herinnert aan je nieuwe gewoonte? Dat is net alsof je je instructeur op elk willekeurig moment  bij je kan hebben. Wat jij nodig hebt is de remind to change. Met deze tool wordt de gewenste verandering niet 1 van je goede voornemens maar ga je daadwerkelijk dit doel behalen.

De remind to change.

Dit is een heel licht compact apparaat dat een trilsignaal afgeeft. Dit apparaat helpt jouw oude gewoontes af te leren of nieuwe gewoontes eigen te maken. Je kunt zelf instellen hoe vaak het apparaat het trilsignaal afgeeft. En je kunt hem in je broekzak dragen maar natuurlijk ook in het polsbandje of aan het nekkoord dragen. Je investering voor de remind to change varieert van € 34,95 tot € 39,95. Absoluut de moeite van het uitproberen waard.

Uit eigen ervaring.

Natuurlijk ga ik de remind to change niet aanbevelen als ik zelf geen ervaring heb. Tijdens de eerste corona lockdown zat ik met een tunnelvisie op mijn werkkamer achter de computer van s ’morgens vroeg tot einde werkdag. In mijn eenzaamheid tijdens het werk vergat ik gewoon volledig om regelmatig te drinken, om eens goed flink adem te halen, om even te bewegen. Op kantoor ging dat wel anders, had je je praatje, je wandeling en thuis in isolatie isoleerde ik me volledig af van alles en ging blind op die pc. Toen ik mij bewust werd dat ik niet goed bezig was, dacht ik hoe ga ik mezelf eraan herinneren dat ik een slokje drinken neem dat ik even mijn schouders beweeg? En ik had het me echt voorgenomen om het te gaan doel, maar dit is weer zo’n bewijs dat goede voornemens gedoemd zijn te mislukken. Al snel greep ik de remind to change uit mijn tool box. Met mezelf sprak ik af het eerste trilsignaal is jouw teken om wat te drinken, het tweede signaal is jouw teken om even weg te kijken van dat scherm, het derde trilsignaal zet je in beweging. En werkelijk waar het werkte! Ik ging meer drinken, ik kreeg minder tunnelvisie op dat scherm en ik voelde me lichamelijk minder stijf na een werkdag. De remind to change heeft mij echt geholpen om vitaler thuis te werken.

In het zadel werkt het ook.

In het zadel werkt de remind ook. Regelmatig geef ik ruiters de remind to change te dragen om ze een extra prikkel te geven die hun reminder is aan de nieuwe gewoonte die ze eigen willen maken. Je begrijpt de remind kun je dus heel breed in zetten en als jij hem in je broekzak draagt is er niemand die van buitenaf zal zien dat jij je eigen reminder hebt.