Stilzitten, niets doen, dat is niet aan mij besteed. En maak je geen zorgen, de tijd hiervoor is er ook niet. Onlangs volgde ik de super toffe cursus hersenwerk voor paarden.

Hersenwerk voor paarden is

Alles behalve suf, alternatief of zweverig. Hersenwerk voor paarden is in mijn ogen een absolute must voor het paard. Paarden in de natuur vullen hun dagen met hersenwerk. Heel eenvoudig uitgelegd, hersenwerk voor paarden is zoeken naar verstopt voedsel. In de natuur is dit de enige manier om te overleven. Sportpaarden kunnen we met hersenwerk uitdagen, motoriek trainen en de zintuigen prikkelen. Geen roomservice maar werken voor de kost, met als gevolg ontspanning door inspanning.

Quote

Mijn paard vindt hersenwerk niet leuk.

Vindt jouw paard hersenwerk niet leuk? Is jouw paard angstig voor het materiaal dat jij gebruikt om je paard hersenwerk aan te bieden? Dan heb je vast geen structureel plan gebruikt. In de cursus leerde ik dat je niet je paard kan/mag overdonderen met hersenwerk. Je leert stap voor stap je aanbod te introduceren zodat de inspanning tot ontspanning bij je paard leidt. Na een korte sessie hersenwerk tref ik Bas namelijk in diepe slaap aan in haar stal. Zonder het volgen van het zorgvuldige stappenplan zou hersenwerk misschien een totaal andere impact bij haar maken.

Hersenwerk is alleen geschikt voor een bepaald type paard.

Onzin! Hersenwerk is een absolute must voor ieder paard. Sportpaarden, fokpaarden, recreatiepaarden, geblesseerde paarden, hersenwerk is er voor elk paard! Wanneer en hoe je dat aanbiedt, leer je in deze cursus. Het moeilijkste van hersenwerk is dat ik er zelf iets minder geschikt voor ben. Ik moet geduld hebben, mag geen positieve bekrachtiging geven. Ik begrijp heel goed waarom dit zo is, maar lastig is het wel. Paardenmeisje 2.0 heeft mij hier echt goede begeleiding en feedback bij gegeven tijdens het traject. En nu, nu vind ik het echt een verrijking van mezelf als paardenmens en voor de paarden op mijn pad.

Snuffelmat

Patricia aan het werk met de snuffelmat waar het paard op zoek gaat naar “voertjes”

Welk materiaal gebruik je voor hersenwerk?

In de cursus laat Patricia je zien welke materialen geschikt zijn om veilig te gaan hersenwerken met je paard. Maar ook daagt ze je uit. Wees creatief, shop in eigen kasten en laat zien wat jij gevonden hebt om mee aan de slag te gaan. Even niet de financiële mogelijkheid om te investeren in een dure snuffelmat? Patricia biedt je goede alternatieven maar heeft ook een betaalbare starterset. Maar niet alleen materiaal keuze komt aan bod in de cursus, ook krijg je inzicht in wat voor voer er geschikt is voor hersenwerk.

Na inspanning komt ontspanning

Gun je paard hersenwerk.

Gun je paard hersenwerk, investeer in het welzijn van je paard en leer van Paardenmeisje 2.0 hoe hersenwerk hierbij kan bijdragen. En het allerleukste, als je aan de slag gaat met hersenwerk, laat je creativiteit los. Investeer € 57,50 in het welzijn van je paard en jouw groei in horsemanship en laat de hersenen van je paard eens anders werken, start vandaag nog met de cursus hersenwerk voor paarden. Het lesprogramma duurt een maand en je krijgt 4 maanden lang toegang. Je kunt 2 x een video ter beoordeling in te sturen. Patricia geeft je dan feedback op jouw hersenwerktraining. Gun je paard hersenwerk en ga aan de slag met de training van Paardenmeisje 2.0

De foto’s in deze blog zijn gemaakt door Bo Homan van Insta account @justkeepriding_rc.