Is dit het einde van de paardensport? Partij voor de dieren neemt standpunt in over paardrijden.

Het is je vast niet ontgaan, deze week maakte de partij voor de dieren hun genomen standpunt in over paardrijden. Je leest hier meer over dit standpunt. Volgens de politieke partij zou paardensport het welzijn en de gezondheid van paarden aan te tasten.

Gaan paardensport en het welzijn van het paard samen?

Prisco werd 34 jaar, Bonfire 30 en Salinero is 23 jaar. Alle drie paarden, die op het allerhoogste niveau van dressuur succesvol geweest zijn en hiermee bewijs leveren dat presteren op topniveau van de paardensport geen schade aan de gezondheid van het paard hoeven te brengen! Bonfire was zelfs beschermpaard van een aantal stichtingen:
– Stichting Opvang Oude Manegepaarden- en Pony’s in Friesland
– Stichting ’t Olde Manegepeerd
– Manegepaarden Pensioenfonds

Ik zou best wel een top sportpaard willen zijn.

Als succesvol paard in de sport kun je terugvallen op een heel team van professionele zorgdienstverleners, ze ontnemen jou eventuele kleine pijntjes, zorgen dat je keurig op je hoeven staat etc.  Elke dag wordt je uitstekend verzorgd door het team van professionele grooms, ze schoten jou alleen kwaliteitsvoer voor volgens een uitgebalanceerd voedingsschema. Je box is ruim, licht en stofvrij. Je mag elke dag aan de hand grazen en als het weer goed genoeg is, mag je je privé weide in. Daarnaast wordt je ook nog aan de hand gewandeld of gelongeerd. Jouw ruiter is geen beginner die te hard aan de teugels trekt waardoor je mond bezeerd raakt, jouw ruiter heeft een goede houding en verstoord jouw balans niet. Jouw trainingen en wedstrijden worden zorgvuldig gepland! Op wedstrijd kom je allerlei maatjes tegen die net zo goed zijn als jij! Je vindt alle aandacht die je krijgt op een wedstrijd geweldig want daar heb je de groom en de ruiter helemaal voor jezelf. Van het applaus dat je van het publiek krijgt, krijg je kippenvel…… dat vindt je zo leuk hé. Je kijkt nog eens vragend het publiek in, was ik echt zo knap?

Paardrijden is passie.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen die besluit een paard aan te schaffen dit doet vanuit de passie en liefde voor het paard. Een eigen paard kost heel veel tijd en geld. Als je geen liefde voor een paard hebt, kun je dit echt niet opbrengen. Ik geloof dan ook niet dat er mensen bewust het welzijn van hun paard in gevaar zullen brengen. Misschien dat het welzijn mogelijk in gevaar gebracht kan worden door onkunde / onwetendheid Toen ik Zorro kreeg, wist ik nog geen 10% van wat ik nu weet. Dankzij mensen om mij heen heb ik veel geleerd en geprobeerd om Zorro zijn welzijn zo te beschermen. Mensen met paarden hebben de hemel op aarde! Ik heb zelf nog nooit gezien dat er tijdens de vakantieperiode een paard aan een boom geknoopt was zoals we dat wel bij honden zien.