Het zal je vast niet ontgaan zijn, het regent en de paarden worden nat! Na 42 dagen van droogte zijn paardenhouders hier blij om. Waarom dat is?

Let’s dance in the rain.

De plantjes, bloemetjes en weide zijn heel erg blij met de regen. Het gras krijgt eindelijk weer kans om te groeien. Dus laten we allemaal lekker gaan dansen in de regen en dankbaar zijn voor de regen. Al hopen we natuurlijk niet dat dit al het mooie weer voor de zomer 2018 is geweest. Het mag straks nog wel wat zonnestralen regenen.

Het regent, het regent de paarden worden nat.

Niet alleen de paardenhouders zijn blij met wat regen. Als paarden een regendansje kunnen doen, zouden ze met de hele kudde staan dansen in de regen. Voor de paarden is het heel aangenaam dat de temperaturen nu weer in hun comfort zone bevinden.

Weg met dat ongedierte.

Veel ongedierte, zoals het vliegend gespuis houden van warmte. Nu de temperatuur gedaald is en het regent zullen we veel minder last hebben van vliegen, dazen en ander ongedierte. Zo wordt het uit de weide halen van de paarden ook een heel stuk aangenamer voor ons. Geen ninja work out meer.

Back to work.

Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar Zorro heeft meer vakantie gehad dan dat hij wat deed. Nu we weer een beetje normale temperaturen hebben kunnen we dus weer back to work. Maar jullie hoeven niet meer heel vroeg op te staan om je paard of pony voor de warmte uit aan het werk te zetten. Doordat de temperaturen weer aangenaam zijn kun je nu weer lekker overdag of in de avond met je paard of pony aan het werk.

Het kan allemaal weer normaal.

We hoeven de wekker niet meer heel vroeg te zetten om voor de hitte klaar te zijn. De paarden kunnen overdag weer gewoon in de weide. Ritme en regelmaat kan weer terugkomen bij paardenhouders en de paarden. We hoeven ons geen zorgen meer te maken of het paard genoeg gedronken heeft. Het kan allemaal weer even normaal.

De schade opmaken.

En terwijl wij genieten van de koelere temperaturen, maken boeren de schade op. Hoeveel ruwvoer oogsten zijn er verloren? Is er voldoende stro om te oogsten? Wat heeft de droogte voor schade aangericht aan de grond? En Zorro en ik? Wij dansen nog even door in de regen.