Horse event afgelast!

Zaterdagmorgen om 05:45 las ik op Facebook, Horse Event is afgelast. Eerlijk is eerlijk ik had er al een beetje rekening mee gehouden. Vrijdagavond zag ik foto’s van het terrein, blub! Het programma op het Outdoor Terrein Gelderland werd al afgelast. Dus als een verassing kwam het nieuws niet. Toch heeft het bericht niet alle zaterdag bezoekers op tijd bereikt. Waardoor bezoekers helaas voor niets de reis maakte naar het KNHS centrum in Ermelo.

Met pijn in het hart.

S’nachts rond 3 uur heeft de organisatie met pijn in het hart moeten beslissen dat het evenement zaterdag afgelast moest worden. Deze beslissing namen ze niet zomaar. Langdurige regenval had ervoor gezorgd dat het terrein van de KNHS niet meer begaanbaar was. Het terrein heeft zo onder deze regen geleden, dat de Hippiade mennen dat dit weekend zou plaats vinden, verplaatst is. Het terrein is niet in de conditie dat er geparkeerd kan worden, laat staan gereden. Het was dan ook de enige juiste beslissing die de organisatie van Horse Event kon nemen, aflassen.

Teleurgesteld.

Bezoekers hadden al maanden geleden een kaartje gekocht. Genoeg centjes gespaard om  lekker te kunnen shoppen in het waanzinnig grote strodorp. Het persoonlijke programma samengesteld via de website. De auto volgetankt. Genoeg eten en drinken voor de autorit geregeld. Bezoekers keken er heel erg naar uit om zaterdag Horse Event te bezoeken. Er heerste een zogenaamde sinterklaasspanning onder de bezoekers. En natuurlijk ben je teleurgesteld als je dan leest dat het niet door gaat.

Gaat het officialcongres wel door?

Omdat er over het officialcongres (wat ik zou bezoeken) nog niets bekend gemaakt was, las ik afwachting de persberichten op sociaal media. Natuurlijk had ik een vermoeden dat het congres niet door zou gaan. Maar toch is het fijn als dit bevestigd wordt door de organisatie. De reacties van sommige teleurgestelde bezoekers, waren niet alleen teleurgesteld maar ook boos. Boos omdat ze betaald hadden voor een kaartje. In alle berichten die ik zag stond zeer correct vermeld dat de bezoekers de kosten van hun kaartje terug zouden krijgen. Al vraag ik me stiekem af hoe dat dan gaat voor de bezoekers die via marktplaats een kaartje overgekocht hadden bijvoorbeeld. Lieve teleurgestelde bezoekers, in Nederland kregen we zware regen, op Sint Maarten kreeg men een orkaan!

Financiële strop.

Het aflassen van Horse Event op zaterdag is een grote teleurstelling. Voor bezoekers maar ook voor de organisatie, de vrijwilligers, de workshop gevers en de standhouders. Voor hen kun je wellicht spreken over een financiële strop. Ik werd geattendeerd op de facebook post van een standhouder. Op de foto;s staan plassen, plassen en nog meer plassen en blubber! Ze zette erbij, toch jammer 17.000 potentiele klanten kan ik vandaag niet bereiken!

Zondag gaat door!

Rond 14:00 uur zaterdagmiddag werd bekend gemaakt dat zondag wel door ging. Helaas kon ik zelf daar niet heen. Kaartjes werden als een malle verkocht via sociaal media. Veel teleurgestelde zaterdagbezoekers, waren zo toch in de gelegenheid om naar Horse Event te gaan. Met man en macht had de organisatie zaterdag gewerkt om het mogelijk te maken dat het terrein zondag betreed baar was. En met succes. Ik sprak mensen die geweest zijn die zich goed uit de voeten konden maken.

Volgend jaar een nieuwe kans.

Voor het eerst sinds de start van Horse Event was ik er niet bij. Hopelijk volgend jaar een nieuwe kans.