Ik ging op de koffie bij La Valencio. Alhoewel koffie, ik geef de voorkeur aan een kopje thee. Maar ik nam wel gebak mee want dit bezoek gebeurde op mijn verjaardag.

Onderweg naar La Valencio.

Onderweg naar La Valencio bedacht ik me, als ik aan La Valencio denk, dan vormt zich meteen het beeld van hippe, comfortabele en betaalbare rijkleding. Maar ze hebben toch ook nog andere artikelen in hun assortiment? Dit was ook vrijwel mijn 1ste vraag die ik stelde. Naast kleding hebben ze ook dekens (voor alle seizoenen), halsters, zadeldekjes en springschoenen in hun assortiment. Het merk La Valencio is dus meer dan alleen die hele leuke ruiterkleding.

Ruiterkleding die niet als ruiterkleding geassocieerd wordt.

Ik moet bekennen, ook ik doe het. Ik draag mijn jasje van La Valencio buiten het paardrijden om. Collega’s zeiden goh wat heb jij een leuke jas!!! Ook voor tijdens de Fit & Veilig trainingen draag ik een joggingpak van dit merk. De hele collectie, ieder seizoen weer, wordt er rekening mee gehouden dat de kleding, trendy, maar ook comfortabel is. Daarnaast draagt het niet uit een kledingmerk voor de ruitersport te zijn waardoor je het dus ook in je tijd naast de paarden heel goed kunt dragen. Boodschappen doen in je paardenjas wordt zo dus helemaal niet ongemakkelijk!

Het ontstaan van La Valencio.

La Valencio is in 2011 ontstaan omdat er in de ruitersportwinkel het gevoel was dat ze een comfortabel, duurzaam, trendy en betaalbaar kledingmerk miste. Met hun jarenlange ervaring in het “werken” in paard rijkleding die niet aan deze eisen voldeed hebben ze een heel goed merk op de markt gebracht wat aan al deze eisen voldoet!. Maar ook dachten ze hierbij aan de paarden en hebben ze daarom ook artikelen voor het paard in hun collectie opgenomen. In de toekomst zullen zij altijd blijven werken, aan het continu verbeteren van het draagcomfort van hun producten.

Wereldwijd ligt het in de ruitersportwinkels.

Toen ik vroeg aan welke landen leveren jullie, kwam er een hele stortvloed van landen over me heen. Als ik zeg dat het wereldwijd in de ruitersportwinkel verkrijgbaar kom ik redelijk in de buurt. Toch zijn er een aantal landen die ik in het bijzonder wil noemen. Ruiters in Zwitserland, Canada, Polen, Finland, Japan, Korea, Australië en Amerika dragen onder andere La Valencio. La Valencio gaat dus veel verder dan Europa. In de toekomst zouden ze het aantal landen nog meer willen uitbreiden zodat het straks echt overal ter wereld in de winkel zelf ligt.

Een werkdag bij La Valencio.

2 keer per jaar wordt er een nieuwe collectie uitgebracht. De seizoen uitlevering is altijd de drukste periode, daarna volgen nabestellingen. Op dit moment hangt de waanzinnig mooie zomercollectie in de ruitersportwinkels. Ondertussen komt de nieuwe wintercollectie binnen waarvan inmiddels de folder al gedrukt is. De buitendienst bezoekt de ruitersportwinkels al om te informeren wat zij willen inkopen voor het volgende seizoen. Maar ook komen de samples voor de zomercollectie 2019 al binnen en worden hiervoor belangrijke beslissingen genomen die van invloed zijn op de collectie die wij volgend jaar zomer pas kunnen kopen!

Zoals ik al zei, het is meer dan ruiterkleding.

Ik zei het al eerder, het is meer dan alleen ruiterkleding. Ik ben helemaal onder de indruk van de regendeken Juventus. Deze deken bewijst dat er echte paardenmensen invloed hebben op de productontwikkeling. Naast het feit dat deze 0 grams deken ook echt waterdicht is en je paard dus droog houdt tijdens de natte zomerdagen is er verder nagedacht over het comfort. De schoft heeft een zacht gedeelte naadloos ingenaaid wat het comfortabel maakt voor het paard, al is de pasvorm al enorm goed! Dankzij de extra hoge loopsplitten heeft het paard meer bewegingsvrijheid. De borstsluiting is een goed doordacht 3 punt sluiting wat het comfort op de borst ook weer vergroot.

Gastvrij ontvangen.

Ik ben gastvrij ontvangen bij La Valencio. Ik heb een inzicht gekregen in het bedrijf. Een rondleiding door het bedrijf en alvast mogen kwijlen bij de nieuwe wintercollectie. Bij het afscheid kreeg ik wat leuks, voor jullie! Namens La Valencio mag ik aan mijn lezers de regendeken Juventus cadeau geven! Kijk snel op de facebookpagina van ehorses.nl en La Valencio wat de voorwaarden van deze winactie zijn! Ik wil het team van La Valencio bedanken en zeg ook graag tot ziens, want voor ehorses.nl mag ik opnieuw op bezoek komen als de wintercollectie uitgeleverd is!