De indoor regiokampioenschappen komen ten einde, voor het seizoen 2018. De deelnemers die afgevaardigd zijn naar het Indoor Kampioenschap blikken alvast vooruit naar hun deelname in Ermelo.

Uiteindelijk moet het daar gebeuren.

Per regio zijn de toelatingsvoorwaarden aan de regiokampioenschappen verschillend. Op de site van de regio kun je deze altijd vinden. Er zijn regio’s die in kringen verdeelt zijn, deze ruiters rijden dus eerst een selectietraject voor het kringkampioenschap. Weten zij zich te plaatsen, mogen zij deelnemen aan de regiokampioenschappen en mij viel op dat daar soms erg weinig tijd tussen zat. Nu deelname in Ermelo verzekerd is, kunnen zij met een goed trainingsplan gaan werken richting het NK. Want uiteindelijk moet het daar gebeuren.

Mijn bijdrage aan de indoorkampioenschappen.

Op verzoek van het regio bestuur KNHS Zuid Holland jureerde ik 28 februari de pony rubrieken klasse M1 en L2 bij Manege Prinsenstad in Delft. Net zoals de deelnemers, was er bij mij ook sprake van spanning. Het jureren op een kampioenschappen vindt ik altijd een eer, maar die ochtend werd ik wakker en kwam ik tot de conclusie dat ik getroffen was door de griep. Op zo’n ongelukkig moment kun je alles behalve jezelf afmelden bij de organisatie, dus ik heb alles uit de kast getrokken om daar zo fris mogelijk aan de baan te zitten. Dat het een heftig griepje was bleek toen ik een week op bed heb gelegen! Zondag 11 februari mocht ik de paardenrubrieken M2 en M1 dressuur jureren bij Manege Hoge Devel in Zwijndrecht. En wat een geluk hadden wij, de officials en schrijvers. We konden nog net Sven Kramer Olympisch Kampioen zien worden op de 5 kilometer voordat we moesten vertrekken. Maar wat was het niveau van de wedstrijd fenomenaal hoog! Vooral in de finale reden de ruiters voor alles of niets! Dat is puur genieten voor ons juryleden.

Ik bracht ook een bezoek aan de regio kampioenschappen.

Naast het feit dat ik jureerde op regiokampioenschappen, bracht ik ook een bezoek. Dit deed ik bij Hippisch Centrum Harmelen waar de regiokampioenschappen van Utrecht plaats vonden. Dominique van Dalsen mocht hier deelnemen. Deze ponyruiter ken ik al vanaf haar geboorte en ik wilde getuigen zijn van haar wedstrijd. Dit heb ik voor jullie in beeld gebracht.

 

De regiokampioenschappen komen ten einde.

Na weken van heel veel drukte voor de organisatie, spanning bij de deelnemers en zenuwen bij de fans zijn de regiokampioenschappen nu zo’n beetje ten einde gekomen. Wat was het weer fantastisch! Ik heb genoten. Al moet ik eerlijk bekennen dat sommige organisaties best wat meer allure mogen geven aan de prijsuitreiking. Per slot van rekening zijn het wel de regiokampioenschappen! Een foto moment op een podium geeft net even dat extra gouden randje aan de prijsuitreiking. Mag jij naar Ermelo? Dan wens ik je vooral heel veel plezier daar! Want ik begreep van een aantal deelnemers aan de regiokampioenschappen dat ze het plezier van het paardrijden in aanloop naar de regiokampioenschappen wel eens gemist hadden.