Naar de Hippiade werd meteen je doel toen de Indoor Kampioenschappen te einde gekomen waren. Je indoor seizoen was succesvol verlopen en met een mooie plaats in de top 10 op het NK wist je dat het doel haalbaar zou kunnen zijn.

Doelen SMART stellen.

Als je weet wat je wilt bereiken, is het handig om je doelen SMART te stellen. In mijn blog leg ik je uit hoe jij je doelen SMART kunt maken. Met behulp van je trainer heb je dit uitgewerkt. Om er voor te zorgen dat jullie als combinatie in goede conditie blijven hebben jullie tevens een trainingsplan laten samenstellen waarbij diverse piekmomenten zijn gepland.

Je komt niet zomaar op de Hippiade terecht.

Voordat je mag, ja ik schrijf mag want het is per slot van rekening al heel wat als je mag, deelnemen aan de Hippiade gaat er nog wel wat aan vooraf. Gebruikelijk is dat je via selectiewedstrijden je eigen kunt selecteren. Indien je voor een kring rijdt kun je ook nog eens kans maken op de titel Kringkampioen in je klasse. Niet alle regio’s zijn nog ingedeeld in kringen dus niet bij elke regio maak je kans op deze titel. En ook niet bij alle regio’s is het rijden van een selectieprocedure onderdeel van het traject naar de regiokampioenschappen. Na het Kringkampioenschap volgt het regiokampioenschap. Per regio kan de opzet van het kampioenschap verschillen. Maar duidelijk mag zijn, regiokampioen wordt je niet zomaar.

Afgevaardigd naar de Hippiade.

Als je op het regiokampioenschap bij de beste hoort bestaat de kans dat je afgevaardigd wordt naar de Hippiade. Waar je ook weer alle kans maakt tegen deelnemers uit alle provincies! Om afgevaardigd te worden naar de Hippiade heb je niet alleen ontzettend goed gepresteerd op het regiokampioenschap, maar heb je ook al een behoorlijke weg afgelegd om hier te komen. Alleen de allerbeste combinaties uit heel Nederland verdienen een plek op de Hippiade.

En dan ben je op de Hippiade.

Tja en dan ben je op de Hippiade en dan mag jij als 1 van de beste ruiters van heel Nederland toch wel verwachten dat je proeven beoordeeld worden door de beste juryleden van heel Nederland! Alleen het beste is goed genoeg voor de beste! Ik zie ook dit jaar weer namen van juryleden op de startlijsten staan waarvan ik weet dat ze niet veel jureren. Het is niet voor niets dat wij juryleden een verplichting hebben om een minimaal aantal keer per jaar te jureren. Je moet er zogenaamd in blijven. En dat kan alleen maar door met grote regelmaat te jureren. Ik heb dit zelf ervaren toen ik laatst weer na een lange periode bij de C zat. Door regelmatig te jureren behoud je het gevoel ermee en kun je eerlijker en oprechter tot een oordeel komen. Ik dacht even dat ik het verleerd was bij de eerste combinatie maar gelukkig kwam het gevoel redelijk snel weer terug. Op de Hippiade rijden alleen de allerbeste combinaties uit Nederland, verdienen zij dan ook niet de allerbeste juryleden uit Nederland?