Hoi ik ben Miranda van Dongen, 1 van de nieuwe bloggers voor ehorses.

Ik ben 37 jaar en woon in Woerden. Al 18 jaar ben ik werkzaam op het kantoor van Florigo Frying Equipment, een fabrikant voor frituurovens voor de cafetaria, snackbar, fastfoodrestaurant. Een bedrijf dat nationaal en internationaal een groot merk is.

Besmet met het paardenvirus.

Als klein meisje ben ik het slachtoffer geworden van het paardenvirus. Nooit van genezen trouwens. Na vele jaren manegelessen, kochten mijn ouders eindelijk een paard, Zorro (vuilnisbak) werd op 18 april 1995 van ons. Hij groen, ik groen (al dacht ik dat toen van niet) toch hebben we het uiteindelijk redelijk ver weten te schoppen in de wedstrijdsport in de discipline dressuur. Zorro was beter in springen, maar ik totaal niet! Vandaar dat we ons beperkte tot de dressuur. Helaas moesten wij om medische redenen van mijn kant stoppen met de wedstrijdsport en zijn we van sportcombinatie naar recreatiecombinatie gegroeid.

Zorro ondertussen een heer van 27 jaar, is nog steeds bij mij en hier blijft hij totdat het niet meer kan. Zorro maak ik echt blij als hij mag werken, ondanks zijn hoge leeftijd vindt hij het nog steeds ontzettend leuk om aan de hand of de longe te werken en samen naar buiten op rit is een feest! Ik ben dus nog steeds dagelijks actief met hem bezig.

Betrokken bij de wedstrijdsport.

Om betrokken te blijven bij de wedstrijdsport en dan met name de dressuur, waar mijn hart echt ligt, heb ik een instructeursopleiding gevolgd en official opleiding. Vele uren in het weekend ben ik als jury actief. Ik jureer de klasse Bixie tot en met de M2. Sinds 2016 bezit ik ook de licentie voor menjury, voor deze opleiding heb ik heel veel geïnvesteerd (tijd en financieel) om zoveel mogelijk te leren over de discipline dressuur van de aangespannen sport en ik kan je vertellen mennen is hartstikke leuk!

1 van de taken van een instructeur en een jurylid is het op peil houden van je kennis. Dit heeft ertoe geleid dat ik bijvoorbeeld de Fit & Veilig opleiding gedaan heb waar ruiterfitheid en veilig vallen centraal staan, maar ook de opleidingsdagen ruiterfitheid te paard van het ATC heb ik gevolgd, leren paardrijden aan kinderen omdat het werken met kinderen een totale andere aanpak vereist als een volwassene, mentale vaardigheden voor coaches bij sportpsycholoog Rico Schuijers en momenteel doe ik een cursus sportpsychologie. In mijn blog over SPORTFIT komen alle cursussen, workshops, opleidingen die ik gevolgd heb als puzzelstukjes bij elkaar.

Bloggen!

Bloggen…. Jaren geleden plaatste ik regelmatig een blog via het sociale vriendennetwerk Hyves. Met het verdwijnen van Hyves en wendingen in mijn leven heb ik niet geblogd totdat ik in december op ehorses.nl een oproep zag staan met een blogwedstrijd.

Das lang geleden bloggen dacht ik…. Nou misschien doe ik hier wel iets mee. Zo gezegd zo gedaan tijdens mijn fietstocht naar mijn werk vond ik het onderwerp waarover ik een blog wilde schrijven en dezelfde avond stuurde ik deze blog in. Groot was de verassing toen ik enkele weken later een mail ontving waarin ik gefeliciteerd werd met een finaleplaats. Of ik een blog wilde schrijven over een actueel onderwerp of met een top 10 lijst was het verzoek. De druk werd voelbaar, ik moest een finaleblog schrijven over iets actueels en deze moest mijn inzending gaan overtreffen. Met dank aan Laura Groen die mij op het onderwerp van SPORTFIT attendeerde werd de blog een feit!

De verwachting.

Jullie kunnen van mij verwachten dat mijn blogs voornamelijk zullen gaan over onderwerpen waardoor ik geïnspireerd raak tijdens het jureren en de bijzondere vakidioten om mij heen. Ik hoop dat jullie mijn blogs met veel plezier zullen lezen.