Loose & Shine, een verzorgende spray voor vacht, manen en staart, glanzend door de test gekomen.

Loose & Shine, het klinkt als een slogan.

Toen ik hoorde welke eigenschappen de Loose & Shine spray heeft, dacht ik, hebben ze dat ook niet voor mijn haar? Daarom had het zomaar een slogan kunnen zijn van een exclusief kappersproduct. Ik zal jullie alvast verklappen, ik heb het ook op mijn eigen haar getest. Ook daar kwam het glanzend door de test! Voor wie dit wil zien, kijk hier naar mijn videobeelden.

Het product is er natuurlijk voor het paard.

De fabrikant van de spray staat er bekend om, puur natuurlijke verzorgingsproducten te ontwikkelen. Een spray die ervoor zorgt dat de staart, manen en/of vacht gaan glanzen hadden ze niet in het programma. Doordat er steeds meer vraag naar kwam zijn ze gaan onderzoeken of ze zo’n product konden ontwikkelen dat betaalbaar zou zijn, zonder toevoeging van mogelijk schadelijke stoffen en toch dat glanseffect zou kunnen realiseren. En dan zou deze spray ook nog een verzorgende eigenschap voor het haar moeten hebben.

Ze zijn hierin geslaagd.

Het is ze gelukt om een product samengesteld van onder andere koolzaadolie, zijde –proteïne en lavendel olie te ontwikkelen, dat de staart en manen makkelijk en snel ontklit. Maar hier stopt het nog niet. De Loose & Shine spray zorgt ook nog eens voor extra volume wat bij paarden met veel manen heel mooi oogt. En het laat niet zo’n glad laagje achter op het behandelde paard of op die spullen die je daarna in je handen pakt. Dit herkennen jullie vast wel. Die ene mestvork die je stalgenoot gebruikt heeft nadat ze haar paard met glansspray behandeld heeft.

We werden enthousiast tijdens het testen en gingen helemaal los.

Allereerst was ik heel nieuwsgierig of de spray naast al die werkingen ook nog zou kunnen reinigen. Zorro zijn staart(je) is wit uitgeslagen van het rollen in de bak. Ik pak de spray. Spray het product op de staart. Fijn de spray verneveld niet heel erg, de spray komt gericht op de haren terecht. Ik kam de staart door en tot mijn verbazing, is de staart niet meer wit maar glanzend zwart geworden!

Na behandeling

 

Testpaard Wytse, een Arabo – Fries, is het enige paard bij ons op stal met lange manen. Eigenlijk zeggen deze beelden meer dan al mijn woorden.

3 dagen nadat ik de spray bij Wytse gebruikt had, was nog steeds zichtbaar dat zijn manen meer volume hadden. De manen voelde ook nog heel zacht en los aan. De glansfactor was ook nog steeds zichtbaar aanwezig. 6 dagen later was het effect op de manen minder maar volgens de verzorger voelde ze het effect nog wel steeds in het gedeelte van zijn staart dat ik behandeld had.

3 dagen na gebruik

Wat we tijdens het gebruik ondervonden.

Ikzelf ben erg gecharmeerd van de geur. Het is niet overheersend en is heerlijk fris. Als je de spray op je paard spuit, plakt het een beetje je moet goed het product uitborstelen dan is dat gevoel weg. We waren erg blij met de reinigende werking die het heeft. De geur is niet overheersend dat de hele stal ernaar ruikt. We zijn erg enthousiast over het product! We werden zo enthousiast dat we de spray direct op meer paarden zijn gaan testen. Dus bij ons op stal hebben alle paarden nu een Loose & Shine look, meer glans, mooiere kleur en met volume. Het is toch net een slogan voor een kappersproduct…..