Ongedierte, heb jij daar ook last van? Dat je ook echt knettergek van al dat ongedierte wordt? Het lijkt wel alsof we dit jaar een vliegenexplosie hebben. Je paard uit het land halen, is een ware ninja work out, je bent continu bezig jezelf van al dat ongedierte te bevrijden.

De paarden worden er ook niet goed van.

Stampende paarden op stal om zichzelf continu van vliegen te ontdoen. Rennende paarden in de weide die zo een daas van zichzelf proberen te verlossen. Indien de mogelijkheid er is, staan paarden gehuld in hun lange beschermende vliegendeken buiten, hoofdkap om de kwetsbare ogen te beschermen tegen de vliegen die daar maar al te graag gaan zitten. Paardeneigenaren en stalhouders doen er alles aan om het paarden zo aangenaam te maken terwijl ze buiten zijn.

Nog nooit zoveel gespoten om ongedierte te bestrijden.

Inmiddels loop ik toch al aardig wat jaren mee in de paardenwereld. Maar ik kan het me niet herinneren dat ik ooit zoveel en zo’n lange onafgebroken periode, Zorro heb ingespoten met een middel om het voor hem aangenamer te maken buiten. Oké, ik moet eerlijk toegeven dat we heel vroeger middelen hadden die tot wel 1 week werkzaam bleven. Maar helaas dit soort middelen mogen niet meer verkocht worden. Het zal vast een stofje bevatten dat niet toegestaan is of door de langdurige werking afgestoten door de fabrikant omdat het commercieel niet voldoende opbrengt. Maar dat is nu de ellende, die middelen werken vaak maar enkele uren en zijn dan uitgewerkt. Met als resultaat dat je geliefde paard opnieuw last heeft van ongedierte dat hem of haar lastig valt.

Daar hebben ze wat op bedacht.

Op dit probleem hebben ze wat bedacht bij Equi Protecta. Een mini flesje met spray om je paard te beschermen tegen ongedierte. Door het “mini” formaat van de fles, neem je deze heel eenvoudig mee op buitenrit bijvoorbeeld. Ik sprak iemand die het uitgeprobeerd had. Ze vertelde mij dat na 3 dagen de pony nog steeds “stonk” naar de spray. Wat mij betreft, maakt dat zo’n meeneemformaat compleet overbodig. Ondertussen werd ik wel een klein beetje nieuwsgierig. Ik liet mijn stalgenoot het vliegenmiddel testen op haar zeer allergische pony. Ik durfde dit aan, omdat de fabrikant op het etiket meld dat het een spray is op basis van plantenextracten. Na een aantal dagen vernam ik dat er geen allergische reactie gekomen was en ze zeer enthousiast was over de werking van het product.

 

Zorro mocht er ook aan geloven.

Na zulke positieve berichten, moest Zorro er dan ook maar aan geloven. Ik wilde het product ruiken, gebruiken en zien of het echt zo’n topper is. Nou met stip op nummer 1 presenteer ik jullie in het lijstje vliegenmiddelen Paardendeodorant van Equi Protecta. Bewezen is dat de paardendeodorant tot 12 uur werkt ten opzichte van bijvoorbeeld een bekend paardenparfum dat 4 uur werkzaam blijft. Als Zorro ingespoten is voordat hij de weide in gaat, is de hele stal ook zo’n beetje vliegvrij. Het luchtje is namelijk behoorlijk overheersend en lijkt verdacht veel op knoflook! Maar als het helpt, mag er best een luchtje aan zitten.

De Paardendeodorant is heel populair.

De Paardendeodorant is populair bij iedereen op stal. Jammer, voor mij! Mijn flesje is binnen no time leeg en met nog 2 volle flessen parfum in mijn kast, heb ik mezelf ertoe gezet deze eerst op te maken. En nu zie ik ook echt het verschil. In de strijd deo versus parfum, wint de deo! Daar waar Zorro na enkele uren alweer stampend de vliegen weg staat te jagen, staat de overbuurvrouw relaxed te chillen in haar deo luchtje en zitten er slechts enkele vliegen op haar rug.

Er werd mij enkele keren gevraagd, wat is nu de beste spray?

Afgelopen weken was ik heel veel uren actief als vrijwilliger in de paardensport en werd mij vaak gevraagd welke vliegenspray ik nu het beste vond. Zonder twijfel de Paardendeodorant van Equi Protecta op dit moment. Zelf testen? Je koopt de “mini” verpakking voor slechts € 7,95 hier.

Laten we eerlijk wezen, we geven toch allemaal de voorkeur aan deo boven parfum?