Als je wel eens jeuk gehad hebt, begrijp je wat ik bedoel met zeggen pijn is fijn.

Pijn is helemaal niet fijn!

Wat een onzin, pijn is fijn! Pijn is helemaal niet fijn! Pijn heeft wel een functie. Het geeft ons een soort waarschuwingssignaal dat er iets in het lijf niet goed werkt. Doordat we dit waarschuwingssignaal ontvangen, weten we dat er ergens iets mis is. Dan gaan we (laten) uitzoeken wat!. Maar heb je wel eens jeuk gehad?

Jeuk is erger.

Noem het en ik ben er allergisch voor. Daarom weet ik hoe erg jeuk kan zijn! Ken je dat gevoel dat je bijvoorbeeld jeuk hebt op je rug en je er net niet bij kunt???? Het blijft jeuken! Paarden en pony’s met zomereczeem hebben zulke jeuk. Alleen ze kunnen er zelf niet bij. Door te schuren tegen boxwanden, weide toegangshekken etc. kunnen ze hun jeuk wat verlichten. Zorro heeft zich ooit 1 x met zijn volledige gewicht tegen de achterwand laten vallen en al schurend met zijn staart verloste hij zichzelf van zijn jeuk. Vaak is het gevolg dat de paardenstaart kaal geschuurd wordt, hier ontstaan vaak kleine wondjes op, van de irritatiewondjes. En die doen me potverdorie zeer. Waardoor het paard weer wil gaan schuren. En zo kom je in de cirkel van jeuk terecht.

Cirkel van jeuk doorbreken.

Wij, paardeneigenaren, moeten deze cirkel van jeuk doorbreken op het paard. Helmosan is een olie op basis van natuurlijke ingrediënten met een anti bacteriële werking en ook nog eens insect werend. De olie heeft een hele prettige anijs lucht en is heel eenvoudig en zuinig in gebruik. Slechts een paar druppels op de beschadigde huid. Het laat zich heel makkelijk uitsmeren, je hoeft er dus niet veel van te gebruiken. Het doseerflesje is dan ook nog eens zo ontworpen dat het aanbrengen eenvoudig gaat. Ik smeerde Zorro zijn licht beschadigde staart ermee in en de volgende dag was de huid kalm en een dag later zag ik dat er weer een beetje haargroei ontstond.

 

Maar dat is niet alles wat Helmosan kan doen.

Het is ook heel goed geschikt bij de behandeling van mok. Door de hete droge zomer last van brokkelhoeven? Smeer er Helmosan op. Super handig, nu heb je maar 1 product nodig wat je voor meerdere aandoeningen kunt gebruiken. Scheelt weer ruimte in die toch al te kleine zadelkast.

Niet alleen voor paarden geschikt.

Mijn lieve Zen – Chy had van de jeuk haar pootjes kaal gelikt / gebeten. Ik smeerde daar Helmosan op. Leuk vond ze het niet. Maar uiteindelijk nam het af en liet ze het likken voor wat het was. En tja je gelooft het niet. Ik smeerde het ook op mijn eigen eczeem plek. Ik voelde er niets van. De dag erna was het plekje weg.

Soms kan het zijn dat door het aanbrengen van het product de beschadigde huid gaat prikken. Het is dan ook verstandig om eventjes te gaan lopen met je paard na het aanbrengen van het product. Helmosan koop je nu in de speciale aanbieding