Reken af met die ellendige vliegen door je spullen te wassen. Was het maar zo simpel.

Tijdens de dagen dat het mooi weer is in Nederland, worden we getergd door vliegen. Wij slaan ze van ons af en paarden proberen zich te ontdoen van vliegen door hun staart te gebruiken, of te stampen met hun benen of andere creatieve oplossingen. Omdat wij het ons paard zo aangenaam mogelijk willen maken, hebben veel paarden of pony’s een vliegendeken op. Ook zien we tegenwoordig veel vliegenmaskers om de gevoelige ogen van het paard te beschermen tegen die ellendige vliegen.

 

Fibra Protecta.

Producent Smart Innovation heeft iets bedacht, getest en goedgekeurd gekregen. Een wasmiddel additief dat bescherming biedt tegen, zoals ze dat zelf noemen natuurlijk ongerief. Het is eigenlijk heel simpel, je koopt een fles Fibra Protecta en “wast” je kleding, halsters, vliegenmasker of vliegendeken mee en je hebt tot 5 wasbeurten bescherming tegen dat natuurlijke ongerief. Zou het echt zo simpel zijn om met vliegen af te rekenen, ik testte het uit.

            

De test.

Een vliegenmasker voor Zorro en een katoenen shirt werden het testobject. Ik maakte de fout om aan het flesje te ruiken. Persoonlijk vond ik het een hele scherpe indringende lucht. Het label zegt dat het compleet geurloos is. Ik had mijn neus er niet in moeten stoppen. Het flesje Fibra Protecta voegde ik toe aan 5 liter water. Dit zag er uiteindelijk een beetje uit als behangplaksel. Ik liet het een nacht intrekken. Omdat mijn testproducten schoon waren kon mijn watermengsel makkelijk nog een ronde mee. Mijn geteste producten liet ik goed drogen en de volgende dag naar stal voor de ultieme test.

 

Allergieën.

Zorro en ik zijn allebei voor heel veel dingen allergisch. Dat baarde me wel een beetje zorgen tijdens de test. We zijn namelijk allebei niet een beetje allergisch maar een beetje erg allergisch wel. Wat als hij of ik of wij allebei onder de uitslag zouden komen te zitten? Allebei hebben geen reactie gekregen op de Fibra Protecta. Op het label staat wel dat het biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk is maar dat is geen garantie voor eventuele allergische reacties natuurlijk.

 

Zijn jullie net zo nieuwsgierig naar de uitslag als ik was?

Met hoge verwachtingen betrad ik de stal. Ik legde Zorro zijn oude (onbehandelde) en nieuwe (behandelde) vliegenmasker op diverse plekken neer. Mijn “droom” was dat de vliegen “weggejaagd” zouden worden. Teleurgesteld zag ik dat er een vlieg op het behandelde masker ging zitten! Mijn vertrouwen in het effect van de behandeling was al min of meer verloren. Maar terwijl ik de stal aan het uitmesten was, constateerde ik, huh alle vliegen zijn weg! Er was werkelijk geen enkele vlieg in de stal te vinden! Terwijl dat altijd wel een moment is dat ik door vliegen geplaagd wordt. Ook tijdens onze buitenrit heb ik geen last gehad van vliegen. Zou het dan echt werken? Zorro heeft aanzienlijk veel minder vliegen dan zijn 2 weidegenoten. Het werkt echt!

Er zit wel een luchtje aan.

Persoonlijk ruik ik wel een luchtje aan het shirt en de vliegenmasker. Bewust heb ik niets gezegd op stal maar de personen die Zorro s’morgens buiten zetten viel het luchtje ook op. Maar de lucht is absoluut niet storend! Mijn conclusie het werkt, vliegenbescherming is over het algemeen gemaakt van materiaal dat de Fibra Protecta minder kan opnemen dan katoen. Hierdoor is de werking minder vergeleken met katoen maar het werkt echt! Een hele mooie en natuurlijke innovatie op het gebied van vliegbescherming. Gun jezelf en je paard meer rust met hulp van Fibra Protecta, je koopt het voor slechts € 19,95 bij Atorka.