Trainen met passie en ambitie, dat gebeurt er op het Glock Horse Performance Center. Het is de KNHS gelukt om Team Glock te strikken voor het KNHS Trainersseminar dat afgelopen zaterdag plaats vond. In tegenstelling tot vorig jaar kocht ik binnen no time mijn ticket.

Een uitverkochte zaal.

Het was maar goed ook dat ik er als de kippen bij was om mijn ticket te kopen. De kaarten waren niet aan te slepen en binnen korte tijd waren de tickets uitverkocht. Glock trainer Nicole Werner had de KNHS nog het voorstel gedaan, om uit te wijken naar het Ziggodome. Om exclusiviteit te behouden voor de trainers, officials en andere geïnteresseerden, was het trainersseminar gewoon in de Amaliahal op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Met 650 gelukkigen maakte Team Glock er een waar feestje voor ons van.

Trainen met passie en ambitie.

Als ik zulke waanzinnige paarden tot mijn beschikking zou hebben, zou de passie en ambitie vanuit mijn tenen tot aan mijn kruin schieten.  Wat waren ze geweldig. Glock’s Taminiau, Glock’s Trafalgar, Jack, Glock’s Total US. Het lijkt misschien een beetje op een verkapte hengstenshow, maar dat is het niet. Jack, niet zwart, geen denkhengst steelt voor mij namelijk de show van de dag. Wat een beest! Geweldig!!! Trainers Nicole Werner, Edward Gal en Hans Peter Minderhoud laten ons vanuit het zadel, of vanaf de grond zien hoe ze bij Glock de paarden trainen met passie en ambitie. In de training staat centraal geduld, aanpassingsvermogen en voorwaarts. En ieder paard trainen ze hier anders. Ze proberen namelijk altijd te voelen wat het paard op elk moment nodig heeft.

Wat een droom!.

Wat een waanzinnig fijne droom moet het toch zijn. Als je zulke goede en mooie paarden mag trainen. En als je dan ook nog als ruiter zo simpel kunt rijden, dat het lijkt alsof je niets doet. Dat is wat wij, de 650 gelukkigen, mochten aanschouwen. Als Nicole aan Edward vraagt of hij wel wat met zijn hand doet om Glock’s Total US op te vangen, want ze ziet niets. Antwoord Edward met wat humor, dat toch ook de bedoeling is. Het moet harmonieus zijn en daarom moet het eruit zien alsof de ruiter niets doet. Maar Edward verklapt ons dat hij toch echt wel wat doet met zijn hand. Doet te voelen wat het paard op dat moment nodig heeft, kan hij zijn hulpen zo exact doseren, dat het lijkt alsof hij niets doet. Blijf als ruiter voelen wat er onder je gebeurt en reageer daarop.

Wat was het GE-WEL-DIG!

Het kijkje in de keuken van Team Glock was echt geweldig. Vooraf dacht ik, ik ga hierover schrijven voor jullie, oh en dat ga ik noemen, dit moet in mijn blog. Maar eerlijk het is veel te veel wat ik aan aantekeningen voor jullie heb genoteerd. Dan zou dit geen blog meer zijn maar eerder een theoretisch handboek over trainen met passie en ambitie vanuit de visie van Team Glock. Maar wie kan dat nu beter schrijven, dan zij zelf?

Om jullie een beetje mee te laten genieten van dit leuke “besloten” Glock feestje heb ik wat beeldmateriaal voor jullie verzameld, dat kijk je hier. Zie zelf wat ze bedoelen met het thema trainen met passie en ambitie.

Team Glock bedankt voor jullie uitleg en inspiratie! Ik heb genoten van dit besloten feestje en hoop dat er een vervolg op zal komen. Jullie passie en ambitie daar zal ik voorlopig nog wel over dromen.