Waarom nou jij?
Waarom nou jij?
Waarom nou jij?
Waarom ben jij hier uit m’n leven?
Waarom ben jij nou niet gebleven?

Waarom nou jij?

Sinds ik vanmiddag op sociaal media las dat jij bent gegaan, gaat het door mijn hoofd. Waarom nou jij Peter Karsten? Jij had nog zoveel plannen en ideeën die nog verwezenlijkt moesten worden. Je leven was nog lang niet klaar. Op enkele kilometers van huis ben je betrokken geraakt bij een ongeval wat je verdorie niet hebt overleefd! Duizenden kilometers legde je per jaar af in de auto, waarom overkomt jou dit? Waarom nou jij?

Eindeloos telefoneren.

Als Peter belde begon hij Miep ik heb een ideetje of Miep ik heb nu iets voor je. En nu rollen de tranen over mijn wangen. Niet alleen omdat we nooit meer eindeloos met elkaar zullen telefoneren. Niet omdat ik je nooit meer zal hoor zeggen Miep ik heb….. Niet alleen omdat ik je ontzettend zal missen. Niet alleen omdat ik nooit de kans gekregen heb om je te ontmoeten. Maar ook omdat ik gisterenavond de drang had dat ik je moest bellen. Ik zocht je nummer in mijn telefoon toen ik me afvroeg waarom wil je Peter bellen? Ik had geen antwoord op mijn vraag en daarom belde ik je niet. Had ik je maar gewoon gebeld, misschien had ik en vele met mij dan vandaag niet continu de vraag gehad, waarom nou jij?

Ik zal je missen.

Peter het klinkt misschien raar, we hebben elkaar nog nooit in het echt ontmoet, maar ik ga je missen! Ik denk aan al je dierbaren die je nu moeten missen. Ik wens hen alle oprecht heel veel sterkte en kracht toe met hun verlies. Toen het vreselijke nieuws mij vanmiddag bereikte en de adem mij werd ontnomen, dacht ik wat zullen mensen wel niet denken? Ik heb verdriet om het verlies van een dierbare die ik nog nooit heb mogen ontmoeten. Knop om, emoties weggestopt en een glimlach op mijn gezicht. Dan hoor ik opeens het nummer van Diggy Dex, proost op het leven, en treur niet om mij. Een glimlach verschijnt, zou dit van Peter afkomen vraag ik me af?

Wij waren nog lang niet klaar.

Grappig hé dat je zoveel leuke dingen samen gedaan hebt, terwijl je elkaar nog steeds moet ontmoeten. Want wat hebben we veel leuke dingen gedaan samen. De ene keer was jij net iets gekker dan dat ik durfde te zijn. De andere keer verraste ik je met een hilarische actie waarbij de tranen van het lachen over je wangen stroomde. Maar ook bracht ik tranen in je ogen toen ik alle namen verscheurde van de mensen die mee hadden gedaan aan de winactie Loose and Shine. Niets was je te gek. Jij had vertrouwen in mij, altijd! We zouden samen naar je geliefde renpaard gaan, we zouden samen naar het wad gaan, je zou me laten zien welke wilde kruiden we heel goed kunnen gebruiken voor het paard, we zouden samen nog zoveel.

 

Het is nog niet te bevatten.

Tja deze emo kut heeft behoorlijk hard zitten janken terwijl ik mijn gevoelens in tekst omzet. Dat jij niet meer bij ons bent is gewoon niet te bevatten. Lieve Peter ik ben je ontzettend dankbaar voor wat je voor mij hebt willen betekenen. Nogmaals wens ik al je dierbaren heel veel sterkte met dit niet te bevatten verlies. En Peter, some day we will meet, finally.