Je was zo ontzettend goed en nu gaat het niet meer.

Hoe kan dat nou? Je was zo ontzettend goed en nu gaat het allemaal niet meer. Vorig jaar won je met overmacht het Nederlands Kampioenschap, iedereen huiverde als ze jullie naam op de startlijst zagen staan. Met een traan in je oog sluit je de video die een vriendin vandaag van je heeft gemaakt tijdens de wedstrijd…. Je deelname was om te janken. Maar je doet toch zoveel voor je paard, waarom doet hij het dan niet meer voor jou?

Terug in de tijd.

Je zit aan tafel bij je pensionhouder, je hebt daar om hulp gevraagd want je bent teneinde raad. Je pensionhouder vraagt aan je of je in gedachten terug kunt gaan, naar anderhalf jaar terug, wat was er toen anders dan dat je nu doet. In je gedachten dwaal je af terug naar die tijd.

Wat deed je anders?

Na 10 minuten stilte en alleen in je gedachte hoor je je pensionhouder aan je vragen, wat deed je anders? Je kijkt op en de tranen staan in je ogen. Het antwoord weet je al, de tranen lopen over je wangen. Je realiseert je dat jij de zwakke schakel bent geworden van jullie team. En een team is zo sterk, als de kracht van de zwakste. Je hebt je paard tekort gedaan.

Alles is veranderd, je relatie is beëindigd waarvan je nog veel verdriet hebt. Hierdoor is er een heleboel veranderd in je leven dat invloed heeft op je paard. Je hebt veel financiële zorgen omdat je dubbele woonlasten betaald totdat jullie koophuis is verkocht. Om dit te kunnen bereiken ben je meer uren gaan werken, maar op je werk functioneer je niet naar tevredenheid van je manager omdat de afwikkeling van je relatiebreuk continu weer aandacht van je vraagt. Je maakt je zelfs op dit moment zorgen over het functioneringsgesprek van volgende week. Maar je hebt ook dingen moeten laten. Het abonnement van de sportschool kon je je niet meer veroorloven waardoor je niet meer werkt aan je ruiterfitheid. Je hebt je paard verhuisd naar een andere pensionstal die je je wel kon veroorloven, helaas wordt je paard hier niet dagelijks in de trainingsmolen en paddock gezet waardoor hij minder beweging en frisse lucht heeft. Zowel het ruwvoer als het krachtvoer dat je paard krijgt is veranderd, want dat zit nu in de stalling inbegrepen. Daarnaast heb je nog meer bezuinigingsmaatregelen getroffen op het gebied van je paard. De smid komt nu elke 8 weken in plaats van 6. De fysiotherapeut kun je je niet meer preventief veroorloven. Oh jeetje en je kunt nog veel meer dingen aan je waslijst toevoegen.

Het is allemaal mijn schuld.

Je zegt tegen je pensionhouder, het is allemaal mijn schuld! Door het veranderen van mijn situatie heb ik bezuinigingen gedaan ten koste van mijn paard en mentaal zit het helemaal mis. Een liefdevolle arm van je pensionhouder worden om je schouders heen gelegd en je laat je even helemaal gaan. Daarna wordt je tot de orde geroepen en geeft ze je het advies om nog eens nauwkeurig te kijken naar de mogelijkheden om meer financiële ruimte te zoeken zodat je je paard kunt bieden wat jij denkt dat je hem moet bieden. Daarnaast nodigt ze je uit voor een ruiterfitheid training. Ze heeft daarbij wel jou hulp nodig, want jij hebt per slot van rekening ervaring. Ze stelt voor om dit in het weekend samen met alle stalgenoten te gaan doen.

De dag na de ruiterfitheidtraining.

Oooh jippie je hebt eindelijk ontspannen door de rijbaan gereden met je paard….. gisteren hebben jij en je stalgenoten de 1ste ruiterfitheid training gedaan op stal. Je vond het echt super gezellig en wat voelde je je energiek na de training, het was lang geleden dat je je zo goed gevoeld hebt! Dat was het effect van de ruitertraining op de sportschool, werken aan je balans, uithoudingsvermogen, betere houding, betere reactiesnelheid en ook je mentale toestand. Je hebt wel wat ruimte in je financiën weten te vinden maar niet voldoende om weer een abbo bij de sportschool af te sluiten dus je hoopt dat het een blijvend iets is bij jou op stal.

Online inspiratie opdoen.

Omdat je zo hoopt dat de ruiterfitheid blijft bestaan, besluit je om online te gaan zoeken naar leuke inspiratie voor een workout. Terwijl je aan het zoeken bent kom je terecht op de website van Paardrijden online  Direct valt je oog op de workshop ruiter coaching, een workshop waarin je leert plezier naar passie en prestatie te vertalen. Je zwijmelt in gedachten weg en gaat terug naar jullie grootste succes, kampioen van Nederland. Dit wil je weer bereiken, je voelt de steun van je pensionhouder maar de onderwerpen die behandeld worden tijdens deze workshop, ruiterfitheid, ontspanningsoefeningen, concentratie, focus EN genieten, die workshop kan net dat schepje extra zijn wat je nu goed kunt gebruiken. Je wilt niet langer meer de zwakste schakel in het team zijn, je wilt echt aan jezelf werken en dit kan je echt heel goed op weg helpen. Teleurgesteld besef je, je kunt je dit nu nog niet financieel veroorloven maar toch blijf je verder lezen. Oh jippie, je springt een gat in de lucht, ze hebben er een winactie aan verbonden, je kunt deze workshop gewoon winnen! Vlug lees je de voorwaarden door en voordat je je kunt bedenken doe je al mee! Zucht…. Zou het dan zo mogen zijn dat ik deze workshop ga winnen?