Werken aan je ruiterfitheid maakt je een betere ruiter. Je krijgt meer uithoudingsvermogen waardoor je die ellenlange proef beter door kan komen. Maar er zijn nog veel meer voordelen te behalen uit het werken aan je ruiterfitheid als ruiter. In deze blog benoem ik er slechts 2.

Meer bewustzijn van je lichaam.

Elke ruiter wil de beste ruiter zijn voor zijn of haar paard. Door te werken aan je ruiterfitheid ontwikkel je meer lichaamsbewustzijn. Doordat je meer lichaamsbewustzijn krijgt, kun je je lichaam ook beter aansturen en gebruiken. Met als resultaat dat je hulpen gerichter en kleiner kunt doorgeven. Dan zullen toeschouwers op een gegeven moment over jou zeggen het lijkt alsof ze helemaal niets doet. Met behulp van een gecertificeerde Franklin Methode Coach kun je in het zadel werken aan meer lichaamsbewustzijn. Het is niet voor niets dat ik tijdens mijn lessen met de Franklin Methode regelmatig kennis uit mijn ruiterfitheid opleidingen uit mijn googelhoed tevoorschijn tover. Doordat de ruiter de hulpen gerichter, kleiner kan geven zal er een veel betere en fijnere samenwerking ontstaan tussen paard en ruiter.

Met meer lichaamsbewust zijn.

Met meer lichaamsbewustzijn kun je je energie effectiever gebruiken. Omdat jij je lichaam heel goed kent, kun je kleinere hulpen gaan geven en zo energie besparen. Tijdens mijn ruiterfitheid trainingen slaan we het stukje uithoudingsvermogen zeker niet over. We verwachten van het paard dat het fit to compete is, mag het paard dit dan ook van de ruiter verlangen? Door jouw uithoudingsvermogen te trainen zal je ademhaling ook verbeteren. En die verbeterde ademhaling heeft weer een positief effect op onszelf en op ons paard. Je hoeft echt geen 10 kilometer hard te lopen, mag wel als jij dat wilt, maar ik sla even over. Via een leuke interval training werk jij ook aan je uithoudingsvermogen.

Paard&Miep-sportfit

Je hoeft ook niet het smerig zwetende krachthonk in te gaan.

Werken aan je ruiterfitheid hoeft echt niet in zo’n smerig zwetend krachthonk plaats te vinden. Overal kun je werken aan je ruiterfitheid, als je de juiste begeleiding hebt. Achter je pc, terwijl je het huishouden doet, terwijl je de stal, de track of de paddock aan het mesten bent. Als je je paard aan het borstelen bent. En nog zoveel meer mogelijkheden. In de tijd dat wij nog trouw elke dinsdagavond met ons groepje paardengekken trainde, trainde ik gedurende de rest van de week op elk willekeurig moment! En dat was geweldig, want ik legde mezelf 1 moment voor 2 uur vast en de rest van de week kon ik het uitvoeren wanneer het mij uitkwam.

Wil jij ook overal werken aan je ruiterfitheid?

Wil jij ook overal, waar en wanneer je wilt aan je ruiterfitheid werken? Wil jij een betere ruiter worden voor je paard? Gun jij jouw paard nog een betere ruiter? Ga dan echt aan de slag met iemand die zich gespecialiseerd heeft in de fitheid van de ruiter. Google is je beste vriend en als google het antwoord niet weet hebben we altijd sociaal media of platform bokt.nl nog.

Paard&Miep-sportfit

Een fitte ruiter maakt zoveel verschil.

Een fitte ruiter in het zadel maakt enorm veel verschil. Het maakt verschil in de omgang met je paard, tijdens de trainingen onder het zadel en aan de hand. Werken aan je ruiterfitheid kost je dus hoogstwaarschijnlijk 2 uurtjes per week en de rest van de week integreer je het in je dagelijks leven.

Zelf wil ik de ruiterfitheidtrainingen ook weer gaan organiseren. Dit wilde ik eigenlijk vorig jaar al maar we hadden last van een virus dat steeds weer dwars lag. Dus mocht jij in mijn regio zitten en belangstelling hebben meld je dan aan voor de wachtlijst.