Als je net als ik, gestald staat op een stal waar geen wasplaats met warm water tot de faciliteiten behoort, dan heb je in de winter niet altijd een even schoon paard.


Zorro is over het algemeen genomen, een paard dat heel schoon op zichzelf is. MAARmeneer had vorige week lekker gerold, in een natte bak.

Resultaat, een drijfnat paard dat van top tot teen onder het zand zat. De volgende dag kreeg ik hem niet schoongeborsteld. Alleen had ik net een afspraak gemaakt dat hij zaterdag geschoren zou worden. Niet handig als hij zo vies is. De kans op een mooi streeploos resultaat is minder en de kans op botte messen groter.

Dit is hoe Zorro eruit zag

Alsof het zo moest zijn……

Mijn oog valt op een facebookpost van Topfit Horseshop, ze brengen een nieuw product onder de aandacht. Een shampoo die je niet hoeft uit te spoelen. Meteen dacht ik dat is wat voor mij! Ik nam contact op met Topfit Horseshop en ontving uitgebreide informatie over het product. Ik ging eigenlijk direct overstag, dit zou best wel DE oplossing kunnen zijn om Zorro schoon te krijgen. Alsof het zo moest zijn….. Vrijdagmiddag ontving ik mijn met zorg verpakte shampoos, perfecte timing want zaterdag moest hij schoon zijn.

Verkrijgbaar in twee varianten.

DE shampoo, die niet uitgespoeld hoeft te worden, is verkrijgbaar in twee varianten. Ik besloot om Zorro te wassen met de NAF lavender wash. Ik nam een jerrycan warm water mee naar stal, vulde de emmer met water en voegde de shampoo toe. Ondanks dat, wanneer je aan het product zelf ruikt, de lavendel geur goed waarneembaar is, valt het mee als je de shampoo aan het water hebt toegevoegd. Nadat ik Zorro helemaal afgesponsd had, had ik zelfs nog water over. Uiteraard moet je na het afsponsen het overtollige water van je paard verwijderen met behulp van een zweetmes. Slechts 2 keer hoorde ik het geluid van een beetje water dat op de stalbodem viel. Dat maakt het product uitermate geschikt voor paardeneigenaren zonder wasfaciliteiten op stal. Je kunt je paard op deze manier heel eenvoudig in je box wassen.

The day after.

Ik vond het de volgende ochtend toch wel een beetje spannend, hoe zou ik Zorro op stal aan treffen? Eerst ging ik langs Yvonne van Atorka om voor de zekerheid een Magic Brush op te halen. Ik wilde het zekere voor het onzekere nemen en ervoor zorgen dat Zorro echt schoon zou zijn voor het scheren. Nadat ik Zorro met de magic brush en Wonderborstel geborsteld had, viel mij op dat zijn dikke vacht heerlijk zacht was. En dat zijn vacht ontzettend glansde. Wie had gedacht? Dat dat vieze varkentje zo schoon kon worden!

Dit is na het wassen en borstelen

Wat is hij schoon!

Terwijl de scheerder de eerste banen haar wegscheert, valt er een hele grote last van mijn schouders af. Zorro is echt schoon onder zijn vacht. Zelfs met een dikke vacht is het product in staat de huid van het paard te reinigen. De scheermachine kan vloeiend door de vacht heen komen. Nadat de scheerder Zorro verlost had van zijn dikke pak haar, heb ik hem even aan de longeerlijn laten bewegen, zonder dat ik hem met iets behandeld heb. Ook hier viel mij op, hoe schoon hij eruit gekomen was. Na zijn arbeid heb ik hem opnieuw gewassen, dit keer met de Naf warming wash de andere variant van de shampoo. Zorro stond zichtbaar te genieten van de wasbeurt. En dat is uniek. Hij droogde snel op en ik kon weer concluderen, wat is hij schoon en wat glanst hij!

Na het scheren en na het wassen

Mooie oplossing.

Fabrikant NAF brengt hiermee een hele mooie oplossing op de markt, voor iedereen zonder wasplaats. Maar voor de gelukkigen met wasplaats is dit natuurlijk ook een hele fijne oplossing, want je hoeft je paard niet af te spoelen na het wassen. Ik ben enthousiast en mijn stalgenoten die het wonder aanschouwde, zijn dit ook!

Ben je nog opzoek naar een paard die je kunt wassen? Kijk dan hier!