De eerste stap om verder te komen is beslissen niet te blijven waar je bent. Dat geldt voor vele dingen in het leven maar wat mij betreft ook zeker in de paardensport.

Een beter 2022.

Voor mezelf nam ik de beslissing dat 2022 echt beter moest worden. Prive heb ik de laatste 2 jaar nogal wat enorme verliezen geleden die me niet in de koude kleren zijn gaan zitten. Triest? Natuurlijk wel. Ben ik zielig? Absoluut niet want ik realiseer me dat het alleen maar beter kan gaan in de toekomst. Een grote beslissing die ik nam om mijn 2022 prive beter te laten worden, na bijna 23 jaar dienstverband mijn baan op te zeggen en elders te gaan werken in loondienst. Daarnaast wil ik zakelijk in 2022 een betere coach zijn. In mijn blog een beter 2022 lees je wat mijn nieuwe aanbod is.

Hippische coaching Paard&Miep

Wil jij een beter 2022?

Wil jij voor jezelf, voor je paard een beter 2022? Bekijk dan eens kritisch waar je nu bent. Wil je daar blijven of wil je verder komen? Om verder te komen moet jijzelf namelijk het besluit nemen, je moet het voelen dat je niet wilt blijven waar je nu bent. Waarom? Omdat dan je motivatie van binnenuit komt, ook wel intrinsieke motivatie genoemd. Over het algemeen zijn de resultaten tussen iets wat jouw intrensiek motiveert en iets wat jouw extrinsiek motiveert verschillend. En de resultaten van iets wat intrinsiek motiveert zijn beter dan bij wat jouw extrinsiek motiveert.

Wat motiveert jouw om het beter te doen?

Wat jouw motiveert om het beter te doen is dus afhankelijk van wat jouw motiveert. Als je het verlangen van je kruin tot aan je tenen voelt is dat heel anders dan wanneer er een dikke vette beloning tegenover staat. Wil jij het beter doen voor de prijzen of wil jij het beter doen omdat je inmiddels beter weet?.

Hippische coaching Paard&Miep

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.

Een veel gebruikte uitspraak, als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Kun jij verlangen dat je paard veel losser door het lijf heen is, met veel meer veer en souplesse door de baan heen gaat? Als jij je paard bijvoorbeeld hetzelfde bomvol met suikers ruwvoer blijft voeren? Ik denk namelijk van niet. Maar ook denk ik dat misschien niet het enige dat je moet aanpassen in je management en je training. En dat, dat maakt dat hele paardengedoe zo leuk voor mij. Elk paard is anders, in de reactie op een verandering, in de omgang met bepaalde verkeerde voedingsstoffen, in de pijngrens aangeven etc. Elk paard is een puzzel en vanaf het moment dat jij paardeneigenaar of trainer wordt mag je continu op zoek naar het juiste puzzelstukje maar moet je ook opletten dat je geen puzzelstukje per ongeluk verliest.

Hippische coaching Paard&Miep

Anders dan anders.

Durf jij anders te zijn? Durf jij anders dan de rest te zijn? Ik durf over mezelf te zeggen dat ik anders dan anders ben en doe. Ik blijf schakelen tussen mijn verwachtingen, mijn kennis, mijn ervaring en wat ik zie of voel. Ik blijf continu kennis opdoen omdat ik ervan overtuigd ben dat een leven lang paarden een leven lang leren is. En natuurlijk is het spannend om te besluiten dat jij het anders wilt doen. Dat je niet langer deel uit wilt maken van een bepaalde kudde met allemaal dezelfde resultaten. Om het verschil te maken moet je durven anders te doen. Alleen zo wordt het een beter 2022.