Aan het begin van de allereerste lockdown ben ik begonnen met het online beoordelen van dressuurproeven. Ik deed dit voor het goede doel, het voerfonds. Na ruim anderhalf jaar, 160 proeven, 400 euro kwam daar een einde aan.

Online jureren.

In de tussentijd jureerde ik ook online proeven voor de KNHS. Daar ben ik mee gestopt op het moment dat offline de aanwezigheid van een toezichthouder verplicht werd en online geen enkel toezicht mogelijk was. Daar vond / vindt ik namelijk wel wat van. Ik ben absoluut (helaas) een voorstander van de aanwezigheid van een toezichthouder maar dat er bij online dressuur geen enkele vorm van toezicht is, is in mijn ogen niet eerlijk. Dus ben ik ermee gestopt.

Waar een deur dicht gaat, gaat elders een deur open.

Het wordt vaak gezegd, waar een deur dicht gaat, gaat elders een deur open. En zo gebeurde dat ook toen ik stopte met het online jureren voor de KNHS. Ik ging jureren voor het platform WeAllRide. Huh zul je misschien denken. Ja huh. Een totaal andere onderliggende gedachte dan bij de KNHS. Maar ook kon ik mijn vaardigheden als coach hier meer kwijt. Ik mocht in mijn feedback de oplossingen aandragen en ja ik typte mijn vingers blauw. Bij WeAllRide ging het om meedoen, niet om promotiepunten te verzamelen. Af en toe was er een competitie waarbij dikke prijzen te winnen waren. En ja ook hier was geen toezicht. En toch had ik daar principieel geen problemen mee. Waarom niet? Deelnemers deden mee om te leren en niet om dikke prijzen of promotiepunten te verzamelen.

En toen hield dat op.

En toen hield dat op. WeAllRide stopte ermee. Er zou niet voldoende interesse vanuit de doelgroep zijn. Wat super jammer is natuurlijk. MAAR mijn ervaring die ik inmiddels al ruimschoots opgedaan had zei mij Miep jij weet dat de behoefte leeft. De behoefte leeft er onder ruiters die niet op vreemd terrein op wedstrijd willen of kunnen. Voor het voerfonds had ik ervaren dat deelnemers elke maand een proefje instuurde omdat het zo leerzaam was. Dus ik wist, ik voelde nee hier hoeft het niet op te houden! Dit kun jij…. Oke het viel allemaal nog niet mee met het maken van de landingspagina en alle techniek die daarbij komt kijken.

Ik begon een pilot.

In December kondigde ik aan dat er plek voor 10 deelnemers was voor mijn pilot. Wat veel mensen raar vonden. Jij hebt al zoveel gejureerd voor het voerfonds waarom wil je dit dan testen? Omdat ik het goed wil doen, daarom. En nu is de pilot bijna ten einde en kan ik zeggen dat het een succes was. Vanaf maandag 21 februari 2022 is het dan ook mogelijk voor iedereen om een proef in te sturen. Huh maar jij bent toch voor de toezichthouder hoor ik je denken. Ja helemaal. En daarom kun je bij de online dressuur geen promotiepunten verdienen en prijzen zijn er niet te winnen. Deelname kost ook maar slechts 7,50 euro.

Hoe werkt online dressuur?

Jij wilt vast weten hoe dit werkt, dat online dressuur gebeuren van mij. Heel simpel. Jij kiest de proef die je wilt rijden, rijd hem in de bak wanneer jij wilt en het dragen van een wedstrijdtenue is niet verplicht. Je zet je video op je eigen YouTube kanaal. Zo blijf jij eigenaar van de beelden en YouTube werkt altijd. Via het formulier op de pagina online dressuur schrijf jij jezelf in, je deelt de link en geeft het gereden proefnummer door. Je ontvangt van mij een bevestigingsmail met een betaalverzoek en na je betaling ga ik de proef beoordelen. Je ontvangt van mij een MP3 bestand waar ik de feedback inspreek en een puntenlijst retour. Nu draait het bij online dressuur niet om de punten maar om de ervaring, het is een leermoment. En daarom, daarom lanceer ik dus mijn online dressuur om jullie verder te laten leren, jezelf te ontwikkelen, je paard verder te trainen zonder dwang maar in harmonie en met veel plezier.

Aan het begin van de allereerste lockdown ben ik begonnen met het online beoordelen van dressuurproeven. Ik deed dit voor het goede doel, het voerfonds. Na ruim anderhalf jaar, 160 proeven, 400 euro kwam daar een einde aan.

Hippische coaching Paard&Miep

Online jureren.

In de tussentijd jureerde ik ook online proeven voor de KNHS. Daar ben ik mee gestopt op het moment dat offline de aanwezigheid van een toezichthouder verplicht werd en online geen enkel toezicht mogelijk was. Daar vond / vindt ik namelijk wel wat van. Ik ben absoluut (helaas) een voorstander van de aanwezigheid van een toezichthouder maar dat er bij online dressuur geen enkele vorm van toezicht is, is in mijn ogen niet eerlijk. Dus ben ik ermee gestopt.

Waar een deur dicht gaat, gaat elders een deur open.

Het wordt vaak gezegd, waar een deur dicht gaat, gaat elders een deur open. En zo gebeurde dat ook toen ik stopte met het online jureren voor de KNHS. Ik ging jureren voor het platform WeAllRide. Huh zul je misschien denken. Ja huh. Een totaal andere onderliggende gedachte dan bij de KNHS. Maar ook kon ik mijn vaardigheden als coach hier meer kwijt. Ik mocht in mijn feedback de oplossingen aandragen en ja ik typte mijn vingers blauw. Bij WeAllRide ging het om meedoen, niet om promotiepunten te verzamelen. Af en toe was er een competitie waarbij dikke prijzen te winnen waren. En ja ook hier was geen toezicht. En toch had ik daar principieel geen problemen mee. Waarom niet? Deelnemers deden mee om te leren en niet om dikke prijzen of promotiepunten te verzamelen.

En toen hield dat op.

En toen hield dat op. WeAllRide stopte ermee. Er zou niet voldoende interesse vanuit de doelgroep zijn. Wat super jammer is natuurlijk. MAAR mijn ervaring die ik inmiddels al ruimschoots opgedaan had zei mij Miep jij weet dat de behoefte leeft. De behoefte leeft er onder ruiters die niet op vreemd terrein op wedstrijd willen of kunnen. Voor het voerfonds had ik ervaren dat deelnemers elke maand een proefje instuurde omdat het zo leerzaam was. Dus ik wist, ik voelde nee hier hoeft het niet op te houden! Dit kun jij…. Oke het viel allemaal nog niet mee met het maken van de landingspagina en alle techniek die daarbij komt kijken.

Ik begon een pilot.

In December kondigde ik aan dat er plek voor 10 deelnemers was voor mijn pilot. Wat veel mensen raar vonden. Jij hebt al zoveel gejureerd voor het voerfonds waarom wil je dit dan testen? Omdat ik het goed wil doen, daarom. En nu is de pilot bijna ten einde en kan ik zeggen dat het een succes was. Vanaf maandag 21 februari 2022 is het dan ook mogelijk voor iedereen om een proef in te sturen. Huh maar jij bent toch voor de toezichthouder hoor ik je denken. Ja helemaal. En daarom kun je bij de online dressuur geen promotiepunten verdienen en prijzen zijn er niet te winnen. Deelname kost ook maar slechts 7,50 euro.

Hoe werkt online dressuur?

Jij wilt vast weten hoe dit werkt, dat online dressuur gebeuren van mij. Heel simpel. Jij kiest de proef die je wilt rijden, rijd hem in de bak wanneer jij wilt en het dragen van een wedstrijdtenue is niet verplicht. Je zet je video op je eigen YouTube kanaal. Zo blijf jij eigenaar van de beelden en YouTube werkt altijd. Via het formulier op de pagina online dressuur schrijf jij jezelf in, je deelt de link en geeft het gereden proefnummer door. Je ontvangt van mij een bevestigingsmail met een betaalverzoek en na je betaling ga ik de proef beoordelen. Je ontvangt van mij een MP3 bestand waar ik de feedback inspreek en een puntenlijst retour. Nu draait het bij online dressuur niet om de punten maar om de ervaring, het is een leermoment. En daarom, daarom lanceer ik dus mijn online dressuur om jullie verder te laten leren, jezelf te ontwikkelen, je paard verder te trainen zonder dwang maar in harmonie en met veel plezier.