April 2019 besloot ik dat in een instructeur met ballen wilde worden en bestelde ik mijn set Franklin ballen bij de Ruiterschool. De set arriveerde, ik voelde, ik zag en ik las het bijgeleverde boekje. Maar toch had ik niet de ballen om ermee aan de slag te gaan.

Ik had er de ballen verstand van.

Voor mijn gevoel had ik er de ballen verstand van. De combinatie ballen, paard, leerling vond ik te angstig om ermee aan de slag te gaan. Ik voelde dat het rijden met de ballen veel meer zou zijn dan alleen maar op die ballen zitten. Dus de Franklin ballen werden keurig opgeborgen in de kast. Toen ik kort daarna zag dat er een certificering voor instructeurs werd georganiseerd door De Ruiterschool was ik direct enthousiast. MAAR. Ja je leest het goed er was een maar. Op dat moment volgde ik nog een jaaropleiding EN ik had inmiddels geleerd dat men eerst een keer dit soort cursussen moest gaan organiseren zodat kinderziektes eruit zijn voordat ik eraan begon dus ik dwong mezelf ertoe geduld te hebben. Geduld is alles behalve mijn sterke kant dus ik bezweek al snel en schreef me in voor de cursus die in April 2020 gegeven ging worden.

Toen ging het balletje rollen.

Maar ja toen ging het balletje rollen. Nederland ging in Maart 2020 in lockdown en al snel volgde het bericht dat onze cursus uitgesteld zou worden tot in September. Geen cursus dus, dus de ballen bleven waar ze waren, in de kast. Maar  De Ruiterschool bood ons de gelegenheid om alvast te proeven aan het rijden met ballen en via twee webinars kon ik alvast kennis maken met de Franklin Methode. Soms had ik wel mijn twijfels, waar ben ik aan begonnen. De docent, die ook tijdens de certificering voor instructeurs onze docent heeft een andere energie dan waar ik de voorkeur aan geef. In de periode tussen deze 2 webinars had ik inmiddels ook de online trainingen aangeschaft bij  de Ruiterschool en de energie van Janneke Jansen past mij beter. Janneke was ook aanwezig tijdens onze 2 daagse dus de bal moet raar gaan rollen als zij de energie niet voor mij positief kon beïnvloeden. Ik heb heel sterk het gevoel dat als ik Janneke 20 jaar eerder online had ontmoet ik misschien nog steeds dagelijks in het zadel zou kunnen zitten.

De bal in de actualiteit te houden.

Omdat er, helaas, een uitstel is geweest van de training doe ik alles om de bal in de actualiteit te houden. De webinars volgen, de online trainingen volgen, ballen toepassen in mijn lessen en ervaren hoe het is om een ruiter met ballen te zijn. Onlangs deed de mogelijkheid zich voor om tijdens 2 workshops het rijden met ballen te ervaren op Joker en natuurlijk maakte ik gretig gebruik van deze gelegenheid. Tijdens deze workshops werd mij bevestigd dat het rijden met Franklin ballen absoluut veel meer is dat alleen maar een beetje op de ballen zitten. Het is bewustwording, focus, visualisatie en het enigste hulpmiddel dat ons in het zadel kan helpen een nieuwe manier van bewegen in het zadel aan te leren. Het past ook heel goed bij mijn SPORTFIT visie. Wil jij ervaren dat het rijden met ballen veel meer is dan het rijden met ballen, tot en met 31 oktober 2020 kun je voor slechts € 15,00 (exclusief reiskosten) een ruiter met ballen worden! App me voor de mogelijkheden want inmiddels na het behalen van mijn certificering heb ik er wel zeker de ballen verstand van!

Rijden met Franklin ballen

De prachtige foto’s uit deze blog zijn gemaakt door Shevaun Shots