Miep is er weer bij, YEAH! Na het afronden van de opleiding huifbedrijder had ik het geluk om meteen te kunnen inschrijven voor de opleiding lesgeven aan ruiters met een fysieke beperking van de Federatie Paardrijden Gehandicapten.

Ik ben er weer bij en daar ben ik blij om.

Ik ben dolblij dat ik een plekje heb kunnen bemachtigen in deze opleiding. De modules waarmee de FPG onlangs begonnen is, zijn namelijk erg populair bij instructeurs. Tegenwoordig komen we in de maatschappij steeds meer in aanraking met mensen die een beperking hebben. Op iedere manege zal je te maken hebben met mensen met een autisme. Door het volgen van de module lesgeven aan ruiters met A.S.S. kun je als instructeur je vaardigheden verbreden en daardoor een betere instructeur worden voor ruiters uit deze doelgroep. Hiervoor hoef je dan niet de hele opleiding IPG verplicht te volgen.

Ik had altijd het idee om de IPG opleiding te doen.

Zelf heb ik altijd het idee gehad om de IPG opleiding te volgen. Weerhouden door de verplichte stage heb ik dit eigenlijk nooit gedaan. Nadat ik zelf een ruiter met een beperking werd vervloog deze droom voor mij. Maar door nu de losse modules te volgen kan ik mijn vaardigheden als instructeur wel bijpoetsen. Echter kriebelt het nu toch wel weer om toch de hele opleiding te gaan volgen.

Miep waarom doe je dit allemaal?

Je zult je misschien wel afvragen, Miep waarom doe je dit allemaal? Ik weet het niet.

Misschien het feit dat ik zelf een ruiter met beperking was en begrijp waar deze doelgroep af en toe mee struggelt. Maar mijn beperking valt volledig in het niet als je ziet wat de mensen waarvan ik mag leren gegeven is. Ik heb tijdens de vorige modules van Bineke geleerd dat ik het verschil kan maken voor deze mensen. Door mijn inspanning kan ik bijdragen aan de verdere ontwikkeling van deze mensen. Door het paardrijden kunnen zij bijvoorbeeld een positief effect ervaren op hun core stability. Als je altijd in een rolstoel zit, gebruik je die spiergroep namelijk helemaal niet en kun je deze dus ook niet trainen. Ik mag bijdragen aan het onderhouden van sociale contacten op de manege. Ik mag bijdrage aan het positieve effect op de darmen. Door hen leer ik te genieten van de kleine dingen in het leven.

Foto van Judimage

Wat wil je ermee Miep?

Ook die vraag wordt me regelmatig gesteld, wat wil je ermee? Ik heb geen idee, alhoewel wel een piepklein idee maar ook een groot probleem. Als ik namelijk de tijd zou hebben zou ik vrije tijd willen besteden als vrijwilliger bij een stichting. Ik zou het verschil willen maken voor deze doelgroep. Maar eerst ga ik deze module afronden en dan natuurlijk daarna de laatste module volgen om vervolgens teleurgesteld te beseffen dat ik voor dan het hoogst haalbare heb bereikt voor deze doelgroep.

Benieuwd hoe ik het verschil kan maken?

Ben jij benieuwd wat ik de komende dagen allemaal mag leren, ervaren en zien? Abonneer je dan op mijn blog! Deze opleidingen staan lijnrecht tegenover de sporttak van onze geliefde paardensport waar ik ook veel actief in ben. De combinatie is heel mooi. Zo blijf ik misschien ook een beetje in balans.