En dan kan dat ook totaal anders zijn dan je je ooit had kunnen voorstellen.

Corona raakt ons allemaal.

Corona raakt ons allemaal, het zijn legendarische woorden gesproken door de leiders van ons land. En Corona raakt nog steeds mensen. Ook ik ben getroffen en geconfronteerd met corona. Nee ik heb het niet gekregen en ik hoop ook zeer zeker dat ik het niet zal krijgen. Echter hebben wij ervaren dat de gewone gezondheidszorg op zijn gat lag en een dierbare die ernstig ziek was niet gezien, gehoord of geholpen werd door artsen. De artsen waren allemaal druk in hun strijd tegen corona maar hallo er zijn nog steeds andere zieke mensen. Terwijl ik over de gang naar de IC loop, 10 weken lang, passeren we de doodvermoeide zorgverleners ze zijn op een andere manier getroffen door Corona. Net zoals iedereen op zijn eigen manier door Corona getroffen is. Dus ik, ik doe wel mee #ikdoewelmee

Corona raakt ons allemaal

Elk nadeel heeft zijn voordeel.

De legendarische Johan Cruyff zei het al, elk nadeel heeft zijn voordeel. Het voordeel dat ik deed tijdens Corona was het volgen van heel veel online trainingen, webinars en dat soort informatie dingen. Want opeens had ik nu tijd over om dit soort dingen te doen. Daarnaast beoordeelde ik natuurlijk dressuurproeven voor het voerfonds om mijn vaardigheden als jurylid te behouden. Maar…… ook had ik opeens tijd om vrijwilliger te worden bij de Prinses Maxima Manege.

Corona proof

Elke dag volgde ik wel een online training of webinar

Soms lopen de dingen onverwachts anders.

In mijn blog van Februari dit jaar schreef ik dat ik er geen tijd voor heb. En nu…. Nu is die tijd opeens ontstaan omdat ik een stapje minder hard loop tegenwoordig, ik heb (helaas) moeten besluiten om voorlopig niet te jureren. Zo is er opeens tijd ontstaan om me hiervoor in te zetten. Maar het is voor mij veel meer dan dat. Behalve dan dat het een heel goed excuus is om knappe Karel elke week te mogen knuffelen is het voor mij een stuk ontspanning en helpt het mij met het accepteren van het ernstige hersenletsel dat mijn dierbare heeft opgelopen. Terwijl ik dankbaarheid krijg van mijn ruiter omdat ik hem begeleid, wordt ik geconfronteerd met mensen met een beperking en gaat de acceptatie molen weer draaien. Soms lopen dingen echt onverwachts anders.

Miep’s avonturen op de Max.

Waarschijnlijk zal ik jullie via blogs, facebook, instagram blijven spammen met Miep’s avonturen op de Max. Maar echt het is zo mooi dat deze kans zich nu voorgedaan heeft. En werken als vrijwilliger bij een manege voor ruiters met een beperking geeft je niet alleen voldoening, je hoeft die dag echt niet naar de sportschool want het is gewoon sporten met je paardenlaarzen aan. Het is een les, een les in accepteren in wat je wel hebt en niet te kijken naar wat je allemaal niet hebt. Zoals we allemaal tijdens de Corona hebben gedaan. Ik kan oprecht beamen dat ik geraakt ben door Corona, maar dat Corona me ook heel veel geleerd heeft.

Op de hoogte blijven van Miep’s avonturen op de Max, volg me op sociaal media en aboneer je op de blogs. Wil jij een proef insturen voor het voerfonds ook dat is vanaf nu weer mogelijk!