Opnieuw raakt corona ons allemaal. Dinsdag 13 oktober werden de strengere maatregelen kenbaar gemaakt tijdens een persconferentie. Over persconferenties gesproken. Nog nooit keek ik zoveel naar tv als tijdens deze pandemie maar dat terzijde.

Geen wedstrijden in amateursport.

Eén van de genoemde maatregelen is dat het voorlopig niet toegestaan is wedstrijden te organiseren in de amateursport. Een uitzondering wordt hier gemaakt voor de topsport. Het is een beetje moeilijk uit te leggen dat amateurs elkaar dus wel zouden kunnen besmetten met corona en topsporters niet. Voor de jeugd tot en met 17 jaar is het echter wel mogelijk om deel te nemen aan wedstrijden. MAAR

Met een grote MAAR.

Jeugd tot en met 17 jaar kan deelnemen aan wedstrijden maar dat zit wel een grote maar aan verbonden. Voor de paardensport betekent dat de wedstrijd alleen mag plaatsvinden op de eigen vereniging, manege of stal. Dit zal dan een onderlinge wedstrijd zijn, die niet in aanmerking komt voor promotiepunten. Nu is het natuurlijk wel super gezellig om met je stalgenoten een wedstrijd te organiseren, je kunt nog eens extra trainen op het rijden van een proef. Je beperkt het reizen en krijgt geen nieuwe contacten alles wat en wil beperken om corona de das om te doen. Maar feitelijk heb je er verder ook niet zo heel veel aan!

Ik zie het probleem niet.

Je leest het goed, ik zie het probleem niet. Nu kijk ik op het moment wel meer naar de mogelijkheden die er wel zijn in plaats van wat we moeten missen door corona. Maar ook om een hele andere reden zie ik het probleem niet. Ik kan dit ook onderbouwen. De nieuwe maatregelen raken de amateursport. Hoe vaak heb jij al de drang gehad jezelf te verdedigen als men zegt dat paardrijden helemaal geen sport is? Waar toch?

Dus paardrijden is geen sport en valt daarom zeker niet onder de doelgroep amateursport. Ik zeg paardensporters kunnen lekker op wedstrijd.

Paardrijden is topsport.

Maar ik heb nog een onderbouwing waarom de paardensport niet getroffen hoeft te worden door de maatregelen. Paardrijden is topsport. Of je nu Bixie ruiter, beginnende B ruiter of Grand Prix ruiter bent. De trend van het moment voor alle klasse is het noemen van je uitslag in precentages in plaats van punten. Ieder weekend vult sociaal media zich met percentages in plaats van de gegeven punten van het jurylid. Voorheen sprak men alleen in de subtop of percentages en als je subtop rijdt ben je in mijn ogen geen amateursporter meer. Dus hop hop in galop allemaal op wedstrijd, niet omdat het moet, maar omdat het kan.

 

Note: Ik hoop dat je de humor hebt kunnen inzien van deze verdediging om voor paardensporters het deelnemen aan wedstrijden gewoon door te kunnen laten gaan. Op korte termijn is het mogelijk om voor promotiepunten tot en met de klasse M2 dressuur online je proef in te sturen. Helaas voor de hogere klasses en andere disciplines nog niet. Ik hoop oprecht dat er voor deze paardensporters ook op korte termijn mogelijkheden zullen komen. En dan nog een beetje reclame voor mezelf, ook is het mogelijk om mij je proef te laten beoordelen. De opbrengst komt geheel ten goede van het voerfonds van de Federatie Paardrijden Gehandicapten.